Sebastian Vettel’den silindir açıklaması!

Dördüncü kez şampiyonluk yaşayan F1 pilotu Vettel, 2014 sezonunda sekiz silindirli yerine altı silindirli ve turboşarjlı motorların kullanılmasının, Formula 1’in heyecanından bir şey götürmemesini umduğunu söyledi.

Spor
4 Aralık 2013 Çarşamba

Formula1 takımlarından Red Bull-Renault’nun üst üste dördüncü kez şampiyonluk yaşayan sürücüsü Sebastian Vettel, 2014 sezonunda sekiz silindirli yerine altı silindirli ve turboşarjlı motorların kullanılmasının, Formula 1’in heyecanından bir şey götürmemesini umduğunu söyledi.

Vettel, Autosport dergisi tarafından üst üste dördüncü kez ‘en iyi uluslararası sürücü’ seçilmesinin ardından, 2,4 litre hacmindeki V8 motorlar yerine 1,6 litrelik turbo beslemeli motorlar kullanılmasını öngören 2014 sezonu kurallarının, yarışların heyecanından bir şey götürüp götürmeyeceği hakkında konuştu.

Vettel, 2005 yılındaki ilk Formula1 testinde V10 motora sahip bir araba kullandığını hatırlatarak, “(Motorların değişmesine) Biraz üzüldüm. Testi çok iyi hatırlıyorum. Sonraki yıl ise V8’lere geçtik. F1 otomobiline ikinci binişimde aradaki farkı anlatabilecek durumdaydım,” ifadelerini kullandı.

Motor devrini kaybetmelerinin üzücü olduğunu dile getiren Alman pilot, “Yeni bir yöne ve anlayışa adım atıyoruz. Umarım gelecekte Formula1’in heyecanını kaybetmeyiz. Bana göre otomobilleri koklayabilmeli, gürültüsünü duyabilmelisiniz. Formula1 size unutamayacağınız bir şey vermeli” değerlendirmesini yaptı.