CEVAD ZARİF: İsrail ile bir araya gelmeyeceğiz

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesinin ‘baş düşmanı’ İsrail ile nükleer görüşmeler için bir araya gelme ihtimallerinin bulunmadığını açıkladı

Dünya 0 yorum
4 Aralık 2013 Çarşamba

İran resmi haber ajansı IRA’nın cuma günkü haberine göre Zarif, “İşgalci rejimin katıldığı hiçbir toplantıda bulunmayacağız,” dedi. İran, Filistinlilere ait olduğu iddia edilen toprakları elinde bulundurduğu gerekçesiyle işgalci rejim sözünü kullanarak İsrail’e atıfta bulunmaya devam ediyor.

Haberde Zarif’in yorumlarının Tahran’ın nükleer programını görüşmek için bir araya gelen İran ve dünya güçlerinin gerçekleştireceği toplantıda İsrail’in bulunması olasılığına karşı verilmiş bir cevap olduğu belirtildi.

Cuma günü İranlı yetkililer, İran’la BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasındaki nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasının ardından yaptırımların aralık ya da ocak ayında gevşetilmeye başlayacağını belirtti.

Brüksel’de bulunan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın sözcüsü Michael Mann da, “Yaptırımların gevşetilmesine aralık ya da ocak ayında başlanabilir. Bu durum yasal sürecin ne kadar süreceğine bağlı olduğu için kesin bir tarih vermemiz mümkün değil,” ifadesini kullandı.

1 Yorum