CHP lideri Kılıçdaroğlu: “TÜRKİYE’NİN YERİ BATI’DIR”

Temaslarda bulunmak için ABD’nin başkenti Washington’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye vizyonunu paylaştı

Toplum
4 Aralık 2013 Çarşamba

  Kalabalık bir heyetle gittiği Washington’da hem diplomatlar hem de Beyaz Saray yetkilileri ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, lobi ve düşünce kuruluşlarıyla buluşmayı da ihmal etmedi.

BROOKINGS ENSTİTÜSÜ’NDE KONUŞTU

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Washington temasları kapsamında, düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde “CHP’nin Türkiye Vizyonu” başlıklı konferansta konuştu. Partisinin Türkiye vizyonunu “güçlü demokrasi, güçlü ekonomi ve sorumlu dış politika” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu,  CHP’nin “sorumlu dış politika” vizyonuyla ilgili olarak da “Dış siyasette yerimiz batıdır” dedi.

YAHUDİ LİDERLERLE YEMEKTE BULUŞTU

  ABD’nin önde gelen Yahudi kuruluşlarının liderleriyle de Pazar gecesi bir yemekte bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Türkiye-İsrail ilişkilerini değerlendirdi. İki ülke arasındaki krizin aşılması gerektiğini vurgulayan CHP lideri, Türkiye ve İsrail’in bölgedeki barışa katkıda bulunmak gibi önemli bir sorumluluğu paylaştığını vurguladı.