Batalla’ya sert tepki!

Bursaspor, Batalla’nın düzenlediği basın toplantısı üzerine açıklama yaptı Bursaspor’dan yapılan açıklamalar şu şekilde:

Spor
27 Kasım 2013 Çarşamba

“Değerli Bursasporlular; bir kulüpte profesyonel düzeyde görev yapan, sözleşmeli bir personel ya da futbolcunun Kulüp Başkanı ve Teknik Direktörünü istemediğini ifade ettiği bir açıklama görülmemiş bir durumdur.

Kimin kimi isteme ya da gönderme yetkisine sahip olduğu, tüzük ve talimatlarla belirlenmiştir ve sözleşmeli futbolcumuz Pablo Martin Batalla’nın bugün, izinsiz olarak gerçekleştirdiği basın toplantısının ana fikrini oluşturan ‘Başkan ve hoca varsa ben yokum’ sözleri, bu açıdan da bakıldığında son derece tuhaftır.

Oyuncunun psikolojik olarak kendini kötü hissettiği, toplantıda söylediği gibi bizim değil, kendi menajerinin medyaya yaptığı açıklamalarda sarf ettiği bir cümledir.

Dolayısıyla basın toplantısındaki tavırları ve kullandığı sözler de ruhsal durumunu çok net ortaya koymaktadır.

Süreci böylece anlattıktan sonra yönetim olarak yaklaşımımızı şöyle özetlemek istiyoruz.

Bu açıklama ve Pablo Martin Batalla’nın sözleri, Kulüp Başkanımız Erkan Körüstan ya da Teknik Direktörümüz Daum’u değil, doğrudan Bursaspor tüzel kişiliğine karşı alınmış bir tavır olduğunu göstermektedir. Bursaspor’un oyuncusunun, Bursaspor Kulübü’ne şart koşması, kabul edilebilir bir davranış değildir.

Pablo Martin Batalla, diğer bütün futbolcularımız gibi, Bursaspor’a hizmet eden ve bunun karşılığında emeğinin karşılığını alan biridir. Yani çalıştıran değil, çalışan pozisyonundadır.

Özetle bir futbolcu, Bursaspor Kulübü’nün karşısına geçip, hocanı ve başkanını değiştirirsen seninle birlikte olurum diyor.

Bir çalışanın, çalıştıranı, yani hocasını ya da başkanını eleştirmesi ve hatta daha da ileri giderek değiştirmek istemesi asla kabul edilemez.

Şu unutulmamalıdır ki, hiç kimse Büyük Bursaspor Kulübü’ne şart süremez. Hele bir futbolcu, saha dışındaki bir konuda asla müdahil olamaz.

Futbolcu, teknik direktör ya da başkan, hiç kimse, hiç bir kurum Bursaspor’dan büyük değildir.

Bursaspor taraftarı, en büyük ortak değerine şart öne sürülmesini ve buna cüret ediliyor olmasını hiç bir zaman kabul etmemiştir, etmeyecektir de...

Bursaspor Kulübü olarak, antrenmana ve maça çıkmadığı gibi, benzeri görülmemiş bir basın toplantısı yaparak, açıkça suç işleyen Pablo Martin Batalla ile ilgili olarak hukuken ne gerekiyorsa yapılacağını, kamuoyunun bilmesini istiyoruz.”