İtalyan polisi neo-Nazi grubuna karşı operasyon başlattı

İtalya’da polisin 20’den fazla şehirde gerçekleştirdiği aramalarda nefret söylemi barındıran birçok yayınla antisemit içerikli bir video ele geçirildi

Dünya
27 Kasım 2013 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta, İtalyan polisi ülkenin  dört bir yanında 20’den fazla şehirde internette ırkçı ve ayrımcılık temelli nefret söylemleri yaydıkları ve şiddet olaylarını kışkırttıkları şüphesiyle yaşları 17 ile 51 arasında değişen 35 kişinin evinde arama gerçekleştirdi. 

Polis ayrıca Mantova’da arama yapılan bir evde çeşitli silahların yanı sıra bir adet gamalı haç (svastika)  bayrağı buldu. Aramalarda en az bir adet antisemit içerikli videonun da ele geçirildiği alınan bilgiler arasında.

Savcı Giancarlo Capaldo konuya ilişikin açıklamasında, “Stormfront bu ideoloji altında biraraya gelen tehlikeli bir örgüt. Kökleri ise çok geride kalmış tarihi bir döneme dayanıyor. Avrupa’yı karıştıran ideolojik aşırıcılığa karşı mücadele etmeliyiz,” dedi. İtalyan Yahudi Cemaat’i Başkanı Renzo Gattegna da konuyla ilgili yayınladığı açıklamada polis kuvvetlerine geniş çaplı operasyonlardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Perşembe günü gerçekleştirilen operasyon, polisin grubun web sitesinin İtalyanca yayınlanan versiyonunu kapatması ve dört kişiyi ırkçı ve etnik nefret içeren kışkırtıcı, antisemit söylemlerinden dolayı tutuklamasıyla sonuçlanan bir diğer geniş çaplı operasyondan tam bir sene sonraya denk geldi.