Restoranda telefonunu kapatana %50 indirim

İsrail’in Arap kasabası Abu Goş’ta restoran işleten Cevdet İbrahim müşterilerine yeni bir uygulama başlattı; yemek sırasında cep telefonunu kapatan müşteriler yüzde elli indirim alacak.

Dünya
25 Kasım 2013 Pazartesi

Kudüs’ün hemen dışında bulunan lokantanın sahibi İbrahim’e göre, müşteriler cep telefonlarını kapatarak hem yedikleri yemekten daha fazla zevk alacaklar hem de beraber yemek yedikleri dostları ile daha fazla muhabbet edebilecekler. 

İbrahim sözlerine şöyle devam ediyor, “Teknoloji güzel şey; ancak  insanlar en azından  yemek yerken  akıllı telefonlarını bir kenara koyup yemeğe ve dostlarının sözlerine daha fazla  konsantre olabilirler.” 

Arapların yoğun olarak yaşadığı İsrail’in Abu Goş kasabası iki toplumun bir arada huzur içinde yaşadığı örnek bölgelerden biri.

Kasabanın tüm İsrail’de ünlü olan restoranının sahibi İbrahim  de iki toplumun birlikte barış içinde yaşaması için yaptığı faaliyetler ile İsrail medyasında bilinen bir kişi. 

49 yaşındaki İbrahim 1980 yılında ABD, Şikago’da bir göçmem olarak yaşarken Illinois Eyalet Piyangosu’ndan tam 23 milyon dolar kazanınca memleketine dönerek Abu Goş lokantasını açmış ve maddi gücünü Arap-İsrail toplumlarının barışı için harcamaktan çekinmemiş. 

Abu Goş Lokantası 2010 yılında ürettiği dünyanın en büyük Humus Tabağı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeği başarmış.