İYD’den hanımlara veda yemeği

Önümüzdeki günlerde, uzun yıllardır içinde bulunduğu binayı boşaltarak Barınyurt ile birleşmeye hazırlanan İhtiyarlara Yardım Derneği, Hahambaşılık çatısı altında toplanmış kurum ve derneklerin başkan ve gönüllü hanımlarını son kez mekânında ağırladı

Toplum
20 Kasım 2013 Çarşamba

Farklı kurumlardan yüzden fazla gönüllü bayan, 13 Kasım Çarşamba günü, İYD’de keyifli bir gün geçirdi. Başkan Beki Muaraf’ın karşıladığı konuklar lezzetli bir yemek eşliğinde sohbet etme fırsatı buldular.

Muaraf, “30 sene önce bu derneğin kapısından adımımı attığımda hayatımı bu kadar derinden etkileyecek bir ortama geldiğimi tahmin bile edemezdim. Bu sıcak çatı altında kurduğum dostluklar ve en önemlisi sevgili yaşlılarımızla paylaştım acı, tatlı anılar, onlardan aldığım hayat dersleri ve dualar ruhumun derinliklerine kazındı,” sözleriyle başladığı konuşmasında İYD binasında geçirdikleri zamandan ve neden ayrılmak zorunda kalındığından bahsetti.

Günün sürprizi ise Talmud Tora Levavi Grubu’nun küçük skeçlerle süslenmiş Sefarad şarkıları gösterisiydi. Donna Kasuto’nun sunumu, Eti Romano, Meri Şaban ve Murat Eskenazi’nin güzel sesleriyle hayat bulan gösteri, dinleyicilerin de katılımıyla çok eğlenceli bir etkinlik halini aldı. Gösterinin sonunda rol alanların yanı sıra Levavi Başkanı İzabel Kandiyoti’ye de bir teşekkür plaketi sunuldu.