Mitzvah Day’de 700’den fazla gönüllü yine fark yarattı

“Para bağışı yapmadan insanlara neşe katmak ve çevremizde fark yaratmak” amacıyla düzenlenen Mitzvah Day, bu yıl 17 Kasım’da gerçekleşti. Bu özel güne 24 kurumdan, 700’den fazla gönüllü katıldı.

Toplum
20 Kasım 2013 Çarşamba

Londra’da başlayan ve son dört yıldır Avrupa, Amerika ve Türkiye’deki 30. 000’e yakın gönüllünün aynı gün el ele vererek çalıştıkları Mitzvah Day’in ortak dili dostluk, umut ve sevgiydi. Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri liderliğinde Türkiye ayağının gerçekleştiği Mitzvah Day’e İstanbul, İzmir’den 24 kurum katıldı

Türkiye organizasyonunu gerçekleştiren UÖML öğrencileri konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Uzun bir hazırlık aşamasının ardından Mitzvah Day’i bu yıl yine büyük bir katılımla gerçekleştirdik. Ağustos ayında kurumlarla iletişime geçerek Mitzvah Day günü çalışacak kurumları belirledik. Sponsorlarımızla toplantılar yaptık. Mitzvah Day’in tüm dünyada rengi olan yeşil tişörtlerimizi hazırladık ve kurumlara dağıttık. Mitzvah Day’e hazırlanırken herkesin tek bir amacı vardı. Para bağışı yapmadan insanlara neşe katmak ve çevremizde fark yaratmak. 17 Kasım günü emeklerimizin karşılığını insanların yüzlerindeki tebessümlerle aldık. Farklı ülkelerden insanların aynı gün aynı amaç uğruna çalışması dünyada büyük bir dayanışma örneği olarak gösteriliyor. Ocak ayı içerisinde tüm kurum yetkililerini okulumuzda organize edeceğimiz özel bir gecede ağırlayacak ve katılım sertifikalarını dağıtacağız. Böyle bir projenin Türkiye liderliğini yapmaktan büyük gurur duyuyor, bize destek veren kurumlara ve sponsorlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz.”

2013 Mitzvah Day’e katılan kurumlar: Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı, Kuzguncuk Cemaati Vakfı Kadınlar Kolu, Golden Age, GKD Gençlik, GKD Hanımlar, Niv Büyükabulafya ve arkadaşları, Neve Şalom Sinagogu Vakfı, Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği, Öğrencilere Yardım Derneği, Suadiye Minix Anaokulu, Or -Ahayim Hastanesi, Limmud Komisyonu, Kapınıza Sağlık Ekibi, Liga/İzmir, Alef, Matan Baseter, Talmud Tora, Bar / Bat-Mitsva Kulüpleri, Talmud Tora Çocukları, Generation Next ve diğer gençlik ekipleri, TUJS, Yetişkin Gençler, Ortaköy Sinagogu, Fakirleri Koruma Derneği, Ulus Özel Musevi Okulları.