Barışın kurbanları

İsrail Savunma Bakanı Moshe Ya’alon, Tel Aviv Üniversitesi’nde düzenlenen savunma konulu bir konferansta yaptığı konuşmada son zamanlarda Batı Şeria’da artan şiddet olaylarını işaret ederek, tüm bu olumsuzlukların halihazırdaki diplomatik prosedürün sonucu olduğunu belirtti.

Dünya
18 Kasım 2013 Pazartesi

Ya’alon şöyle konuştu: “Eskiden biz buna ‘barışın kurbanları’ derdik şimdi ise  ‘İsrail-Filistin diplomatik prosedürünün kurbanları’ diyebiliriz.

Hiç bir şüphem yok ki bugün eğer iki toplum arasında şiddet olayları arttı ise bunun sebebi halen devam eden diplomatik prosedürdür.” 

İran konusuna  da değinen Savunma Bakanı, Batı ülkelerini, Tahran konusunda gerçekleri çok geç idrak ettikleri için eleştirdi.

İsrail Savunma Bakanı ve İsrail Ordu İstihbaratı eski Şefi sözlerine şöyle devam etti: “İran yönetiminin Batı’yı yenmek gibi bir hayali var... Eskiden istihbarat şefi iken 90’larda Amerikalıları İran’ın nükleer güç peşinde olduğuna ikna etmem iki yıl sürdü, Avrupalıları bu gerçeğe inandırmamız ise ancak 2000 yılında mümkün oldu.

Batılı ülkeler bir anlaşma olsun da nasıl olursa olsun mantığı ile hareket ediyorlar ve bence bu politika Ortadoğu’da işleri yoluna koymak için uygun bir yaklaşım değil.

Biz Batı’yı bu korkunç hataya düşmemesi için engellemeye çalışıyoruz.”