Avusturyalı neo-Nazi grubu hapiste

Objekt 21 adlı Avusturyalı neo-Nazi grubunun yedi üyesi nasyonal sosyalizme dahil olma suçundan altı yıl hapis cezasına çarptırıldı

Dünya
13 Kasım 2013 Çarşamba

Yasadışı fuhuş ağlarına dahil olduğu da saptanan, Object 21 adlı neo- Nazi grubun yedi üyesi, Avusturya’da 1947’den beri suç olarak kabul edilen, tekrar dahil olmaktan dolayı altı yıl hapis cezası aldı.

1938-45 yılları Hitlerin III. Reich (İmparatorluk) döneminin bir parçası olan Avusturya, II. Dünya Savaşı sonrası demokrasiye geçerek, bir anti-Nazi yasası çıkarmıştı. Bu yasa 1992’de genişletilerek Holokost inkârı ve Nazi caniliklerinin küçümsenmesini de kapsadı. 

Avusturya Haber Ajansı’nın yaptığı habere göre, grup üyelerinin, silah fabrikası adını verdikleri buluşma evlerinde Nazi selamı verdikleri bir video mahkemeye kanıt olarak sunuldu.  Avusturya Haber Ajansı hâkimin bu kararın neo-Nazi hareketlere karşı ilgi duyan kişiler için emsal teşkil edecek, önleyici bir karar olduğunu bildirdi. Dava sözcüsü, soruşturmanın çetenin diğer üyeleri için de devam ettiğini bildirdi. Bir Holokost inkârcısı olan İngiliz yazar David Irving de  2005-2006 yıllarında Avusturya’da cezaevinde kalmış ve sonrasında Avusturya’ya girişi yasaklanmıştı.