Hüseyin Çelik: “Ben Hıristiyanlığı da Museviliği de tasvip etmiyorum”

Son zamanlarda basında tartışmaya neden öğrenci yurtları ve evleri konusunda görüşlerini dile getiren Ak Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, demokrasinin çoğulculuğu emrettiğini, kimsenin hayat tarzına karışmadıklarını ancak tasvip etmek zorunda olmadıklarını belirtti.

Toplum 0 yorum
9 Kasım 2013 Cumartesi

Çelik, bazı hayat tarzlarını tasvip etmediği gibi Museviliği de Hıristiyanlığı da tasvip etmediğini ancak bunun kendi görüşü olduğunun altını çizdi.

Çelik, NTV’nin canlı yayınında şöyle konuştu:" Hukuk devleti suç kavramıyla, din günah kavramıyla ilgilenir. Türkiye'de reşit olan 20 -25 yaşında insanlar nikah yapmadan çocuk sahibi olabilir, bunu kanunlar suç saymıyor. Dünyada da yaygın bir şey bu ama AK Parti olarak biz böyle bir şeyi tasvip etmeyiz. Biz muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Bizim demokratlığımız başka insanların hayatlarına saygılı olmayı gerektirir. Demokrasi çoğulculuğu emreder. Ben tercihimi Müslüman olmaktan yana koymuşum ben Hıristiyanlığı da Museviliği de tasvip etmiyorum. Ateizmi de paganistiliği de tasvip etmiyorum. Ama bunlar benim görüşlerim. Aynı şekilde Başbakan'ın sözleri de yanlış bir yere çekiliyor."

3 Yorum