GENÇ KALEMLER: Sayın 2023

Gençlik - Eğitim
6 Kasım 2013 Çarşamba

Eytan Maden

 

Her ne kadar henüz 2013 senesinde olsak ve senin gelmene daha 10 sene olsa da, an itibariyle kendinden bahsettirmeye ve saygınlık kazanmaya başladın. Ancak kazandığın saygınlığın ve popülaritenin getirdiği bir sürü zorluklar olacaktır. Sen 2023’sün, ne ‘Çılgın Projeler’ ne ‘Üçüncü Köprüler’ göreceksin. Sonrasında bu projelerin tamamı Türk halkı tarafından tartışılacak, kimileri yıl içindeki bu projelere karşı çıkacak, kimileri ise hükümeti bu projeleri için tebrik edecek. Televizyonlar, bu projeler hakkında taraflı veya tarafsız yüzlerce yorumda bulunacak ve ünlü simalar birçok televizyon kanalına konuk olacak, bu olaylar hakkındaki fikirlerini beyan edecekler. Yeni kitaplar yazılacak, yeni fikirler ortaya atılacak, mutlaka dünyayı çalkalayacak yepyeni haberler ortaya çıkacak. Bu arada teknoloji çok gelişecek; sağlık, mühendislik, kullanılan silahlar ve daha fazlası çok ileri seviyeye ulaşacak. Bu gelişmeler olumlu veya olumsuz bir sürü sonucu beraberinde getirecek. Belki kansere alternatif tedavi yöntemleri gelişecek ve kanser sadece soğuk algınlığı gibi bir hastalık haline gelecek. Bunun yanında, ne yazık ki nükleer silahların sayısı artacak dünya daha da fazla tehdit altına alınacak, dengeler bozulacak veya bozulmayacak.

Ayrıca ekonomi çok farklı yerlere gelecek. Her zaman olduğu gibi ülkelerin önde gelenleri halkları veya kendi cepleri için halktan habersiz veya haber vererek en önemli ve gerekli ekonomik tedbirleri alacaklar. Para belki insanları bozacak belki de ülkeleri birbirine düşürecek ama tek temennimiz dünyada daha fazla kan dökülmemesi olacaktır. 2013’te gerek Anadolu’da gerekse herhangi bir X ülkesinde savaş, terör, töre, kan davası yüzünden çok sayıda insan öldü, medya insanları kandırdı, suçluları masum gösterdi daha az suçluları da dünya kamuoyu karşısında rezil etti. İnsanlar kandırıldıkları için kafalarında ön yargılar oluştu. Değerli 2023 inşallah, senin senende böyle art niyetli ve kötü olaylar değil de daha iyi niyetli ve insancıl olaylar olur, düşmanlar adil bir şekilde dost haline gelirler.

Dünya ekonomi derken, her sene olduğu gibi senin senende de bayramlar seyranlar olacak ama benim sana tavsiyem 29 Ekim tarihine dikkat et. Çünkü senin senende Türkiye, cumhuriyetinin 100. yılını kutlayacak. İnsanlar çok coşkulu olacaklar, her yer kırmızı-beyaz olacak ve tüm Türkler tek yürek olacak. Herkes sokaklara dökülecek, ülkenin dört bir yanı bayraklarla donatılacak, şarkılar ve türküler adeta havalarda uçuşacak. Tüm Türk milleti “MUSTAFA KEMAL” isminde bir yiğidi ve onun silah arkadaşlarını saygıyla anacak. Vatandaşlar hep bir ağızdan “Atam İzindeyiz” diye bağıracaklar ve gururlanacaklar. O gün insanların içi içine sığmayacak ve yüzlerinden en ufak bir tebessüm eksik olmayacak.

Belki Ali Ağaoğlu daha çok zenginleşecek, belki Hülya Avşar daha da güzelleşecek, kısacası senin senen coşku ve barış dolu, çılgın bir sene olacak, insanlar izin verildiği sürece iyisiyle kötüsüyle bütün olayları tadacak ve yaşayacaklar.