İzmir’den haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Tarihe Saygı/Yerel Koruma’ ödüllerini dağıttı

Toplum
6 Kasım 2013 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir’in tarihe duyarlılığını kutlayan ‘Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri’nin ödül sahipleri belli oldu.

“Dünden Bugüne İzmir Sefarad Düğünleri” belgesel filmi ile İzmir Sefarad Sergi Merkezi Proje Grubu adına Selim Bonfil, Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı ödülünü alırken, “Sadece Adı Kaldı Elimizde: Kortejolar” belgesel filmi ile Nitsa Çukurel Kapancıoğulları ve Raşel Meseri aynı dalda ödüle layık görüldü.

Ödül alan bir başka çalışma ise A. Beyhan Özdemir, Selim Bonfil ve Ali Işık’ın “İzmir’de Hoşgörü” belgesel fotoğraf projesi oldu.

Angelina Patiserie sahibi Emili Şen’e ödül

Mandal Ajans tarafından her yıl hazırlanan İzmir’in en lezzetli rehberi İzmir Gourmet Guide’ın 4. sayı lansmanı “Bir Adım Öne Çıkanlar” temasıyla İzmir Arena’da yapıldı. Gecede 12 farklı kategoride İzmir Gourmet Guide Seçici Kurul Üyeleri’nce belirlenen 36 mekâna ödülleri verildi. Pastane ve Tatlıcı kategorisinde Emili Şen’in sahibi olduğu “Angelina Patisserie” ödül alan işletmeler arasındaydı.

Leon Teri 3. Enis Berki Tenis Turvunası Finalisti oldu

Bu yıl üçüncüsü yapılan Enis Berki Senior Turnuvası’nda yedi ayrı kategoride 250 oyuncu yarıştı. On gün süren turnuva sonucunda 35+ tek erkeklerde finalistliğe kadar yükselen Leon Teri, Fuar Kültür Park Tenis Kulübü’nde düzenlenen kokteyl ve ödül töreninde kupasını aldı.

>> İzmir’le ilgili haberler Diyalog Bülteni’nden alınmıştır.