Mitzvah Day ile siz de birilerinin yüreğine dokunabilirsiniz

Türkiye’de Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencilerinin liderliğini yaptığı, organizasyonunu yürüttüğü ve 17 Kasım’da üçüncüsü düzenlenecek Mitzvah Day’a bu yıl yine ilgi büyük

Toplum
31 Ekim 2013 Perşembe

2008 yılında Londra’da yaşayan Yahudilerin para bağışı yapmadan aynı gün insanlara neşe katmak, çevreyi düzeltmek, sıkıntı ve yoksulluğu azaltmak amacıyla hayata geçirdiği proje dalga dalga tüm dünyaya yayılıyor. Geçtiğimiz yıl Mitzvah Day Türkiye’ye İstanbul, Ankara ve Bursa’dan 20 kurum katıldı. 600’e yakın çocuk, genç, yaşlı farklı projelerde çalıştı, mitzvalarda bulundu.

Amerika, Avrupa ve Türkiye’de 25000’den fazla gönüllünün tek bir gün içerisinde aynı amaç için çalışarak büyük bir dayanışma sergilediklerini belirten UÖML öğrencileri “Türkiye’de küçük bir grup öğrenciyle  başlatılan bu etkinlik, gönüllülerimiz ve kurumlarımızın desteği ile kat kat büyüdü ve her geçen yıl daha da büyümekte. Mitzvah Day günü yaş sınırı olmaksızın hep birlikte tek yürek olarak çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl okul velilerimiz, Limmud Ekibi ve konuklarının desteği ile 80 koli kıyafet, oyuncak, kırtasiye malzemeleri topladık ve ihtiyacı olanlara dağıttık. Bu yıl yine kıyafet, kitap, oyuncak, mavi kapak topluyoruz. Hedefimiz büyük, amacımız daha fazla kişiye yardım ulaştırmak,” dedi. Projeye katılmak isteyen gönüllüler UÖML öğrencileri veya kurumlarla iletişime geçebilirler.