Amerikan İslam İlişkileri Konseyi’ne Yahudi başkan

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi’ne yeni atanan Yahudi başkanın ABD’de azınlık olarak yaşayan Müslümanların ihtiyaçlarını anlaması bekleniyor

Dünya
31 Ekim 2013 Perşembe

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), aktivist Jacob Bender’ı konseyin Philedalphia şubesine idari yönetici olarak atadı. Konsey sözcüsü Yahudi birinin ABD’de azınlık olan Müslümanların ihtiyaçlarını daha iyi anlayabileceğini düşündükleri için işe aldıklarını açıkladı.

Film yapımcısı olan Jacob Bender dinler arası diyalog aktivisti olarak tanınıyor. Yeni pozisyonu sonrası Bender, Washington merkezli konseyin işe aldığı en yüksek pozisyona sahip gayrimüslim olarak çalışacak.

Bender pozisyonu ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Birçok Müslüman günlük hayatta, tarih boyunca başka hiçbir azınlıkta görülmediği kadar çok kendisinden şüphe edildiğini görüyor. Amerikan halkının bir kısmı, manevi olarak bile olsa, saldırı altında olduğu sürece demokrasinin kalitesi hepimiz için düşmektedir. Avrupa ve hatta ABD’de ayrımcılığa maruz kalan bir toplumun üyesi olarak, bu konuya belirli oranda hassasiyet kazandıracağımı umuyorum,” dedi.

 Philadelphia eyaleti CAIR Yönetim Kurulu Başkanı Iftekhar Hüseyin, Bender’in azınlık hassasiyetini işine taşıdığını ifade etti. Hüseyin, “Müslüman toplumun ihtiyaçları herhangi bir azınlık grubunun ihtiyaçlarıdır. Jacob Bender bir Yahudi olarak bunu anlamaktadır,” açıklamasını yaptı.

Bender’in öncelikli olarak sivil hak ihlalleri, ayrımcılık, nefret söylemlerine karşı çalışacağı ve Müslümanlar ile gayrimüslimler arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik çalışmalar yapacağı belirtiliyor.