İsrailli emekli albay evinin önünde öldürüldü

Batı Şeria’daki yerleşim biriminde İsrailli emekli bir albayın öldürülmesiyle bu ay gerçekleşen saldırıların sayısı üçe çıktı. Terör amaçlı olmadığı anlaşılan saldırının failleri yakalandı

Dünya
24 Ekim 2013 Perşembe

Seraiah Ofer, Batı Şeria’daki Bosh Habika adlı yerleşim birimindeki evinin önünde gerçekleşen saldırı sonucu öldürüldü. Ofer’in eşi Monique haŞf yaralanarak kaçmayı başardı ve olayı polise bildirdi.

Monique Ofer, Batı Şeria’daki evlerinin dışından gelen garip sesler duyduklarını, bakmaya çıktıklarında bazı Şlistinlilerin, demir çubuk ve baltayla kendilerine saldırdıklarını belirtti.

Seraiah Ofer, İsrail Ordusu Kurtarma Birimi komutanı ve Hava Kuvvetleri özel birimi, Shaldag’ın kurucularından biriydi. Ofer, 1982 yılında Yamit bölgesinin tahliyesinde görev almış, sonrasında Givati Tugay Komutan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Bu olay, geçtiğimiz ay içinde Batı Şeria’da gerçekleşen İsraillilere yönelik üçüncü saldırı oldu.

İKİ FİLİSTİNLİ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Olay sonrasında, güvenlik birimleri Albay Ofer’in öldürülmesiyle ilgili üç Şlistinli şüpheliyi gözaltına aldı. Hebron bölgesinden olan şüphelilerden ikisi sorgu sırasında suçlarını itiraf etti. Cinayetin arkasındaki detayların aydınlatılması için soruşturma sürdürülüyor.

Cinayetin ardından yapılan açıklamada, yetkililer olayın terör saldırısıyla ilişkili olmadığını, canice bir dürtü ile gerçekleştiğini tahmin ettiklerini belirtti.

Güvenlik güçleri, cinayetin işlenme sebebinin, Şlistinlilerin Borsh Habika tatil köyünü soyma girişiminin başarısız olmasıyla ilgili olup olmadığını araştırıyor.