Uluslararası Para Fonu’ndan Türkiye’ye övgü

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Temsilcisi Mark Lewis, Türkiye’deki büyüme sürecinin istikrara kavuştuğunu belirtti

Ekonomi
23 Ekim 2013 Çarşamba

Lewis, “Burada önemli olan büyümenin yurt içi talebe dayalı olmasından ziyade, yurt dışı talebe dayalı olarak büyüme sürecine dönüştürülmesidir. Bu süreç başladı, bunu çok net görebiliyoruz. Zaten önümüzdeki dönemler için de bu şekilde. Bu sayede sürdürülebilir, güçlü ve de sağlam büyüme süreci devam edecektir” dedi.

Türkiye için büyüme tahminlerinin bu yıl için yüzde 3,8, gelecek yıl için ise yüzde 3,5 olduğunu anımsatan Mark Lewis, çeyrek bazında bakılacak olursa 2013’ün ilk yarısının Türkiye’de çok sağlam geçtiğini belirtti. Lewis, “Önümüzdeki çeyreklerde büyüme biraz yavaşlayabilir ama ondan sonra 2014’te tekrar hızlı bir yükselişe geçecek” dedi.

Lewis, 2015 yılı içerisinde de söz konusu ivme sürecinin devam edeceğine dikkati çekerken, Türkiye’nin yumuşak karnı cari açık konusunda da uyarıda bulundu. IMF, fon çalışanlarının küresel, temel ülke grupları ve tek tek ülkeler seviyesinde ekonomik gelişmelerle ilgili analiz ve tahminlerini içeren ve yılda iki defa yayımlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu (WEO) sunumunu İstanbul’da gerçekleştirdi.