Kalpten kalbe tarama projesi ile kalbiniz emin ellerde

Sağlık
23 Ekim 2013 Çarşamba

Liv Hospital, toplum sağlığına verdiği değerden yola çıkarak geniş çaplı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek ‘KALPTEN KALBE’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında yıl sonuna kadar ücretsiz kalp taraması gerçekleştirilecek.

Uluslararası sağlık hizmet standartlarında en yükseğe ulaşma hedeŞyle çalışan Liv Hospital, ‘KALPTEN KALBE’ projesi kapsamında kalp ve damar hastalıklarında erken teşhis ve toplumsal farkındalık sağlamak için yıl sonuna kadar ücretsiz tarama yapacak. Proje kapsamında muayene ve rutin kontrol yöntemlerine ek olarak, Türkiye’de ilk kez bir tarama kapsamında TomograŞk Koroner Kalsiyum Skorlaması (Kalsiyum Skorlama) Testi kullanılacak. 40 yaş üstü ve daha önce kalp damar hastalığı teşhisi konulmamış herkese uygulanacak olan kalsiyum skorlaması, kişinin gelecekte oluşabilecek kalp damar hastalığı riskini belirleyen en önemli yöntemlerden biri. Tarama kapsamında kalsiyum skorlama testinin yanı sıra, rutin muayene, kan tahlili, EKG gibi tetkikler de bulunuyor. 

23 Eylül’de başlayan ve yıl sonuna kadar ücretsiz olarak devam edecek olan tarama, kalp damar hastalıklarından korunmak için önemli bir referans çalışması niteliğini de taşıyor. Taramaya katılmak isteyenlerin Liv Hospital’ın 0850 222 2 548 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu almaları yeterli! 

Toplum sağlığına verdikleri önemden yola çıkarak projeyi başlattıklarını belirten Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti, “Türk toplumunda sıklıkla görülen kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili bilinci arttırmak ve gelecekte oluşabilecek risklerden korunmak için farkındalık yaratmak üzere ‘KALPTEN KALBE’ projesini Şişli Belediyesi ile hayata geçiriyoruz. Taramada damar tıkanıklığı riskinin belirleyen kalsiyum skorlama testi de kullanılacak. Böylece her bir başvuru için kalp ve damar hastalığı risk analizi yapılabilecek. Bu sayede hastalığa karşı farkındalık, korunma, erken tanı ve tedavi konusuna da Liv Hospital olarak katkıda bulunacağız. Çok kısa bir süre önce hayata geçirdiğimiz ‘Biliyorum’ adlı sosyal sorumluluk projemizde de şimdiye dek yapılmayan büyüklükte binlerce kişiye yönelik çoklu kanser tarama projesini tamamlayarak hayata geçirdik” dedi.

“KALPTEN KALBE” projesi ile vatandaşın kalbinin emin ellerde olduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Şişli Belediyesi olarak, vatandaşımızda farkındalık sağlamak ve erken tanının önemine dikkat çekmek için Liv Hospital ile el ele “KALPTEN KALBE” projesini hayata geçirdik. Üç ay sürecek olan kalp taramasının sonuçların analiz edilmesi, hem bilimsel açıdan hem de kentlilerimiz açısından ayrıca faydalı bir çalışma olacak nitelikte. Daha da önemlisi kentlilerimiz olası kalp ve damar hastalıkları risklerinden haberdar olacak ve doğru zamanda doğru tedbirler alarak hastalığın oluşumunu engelleyebilecek. Halk sağlığı açısından iyi düşünülmüş bir proje,” dedi.