Kilyos Mezarlığı’nın yeni midraşı açıldı

Kilyos Musevi Mezarlığı’nın yeni midraşı 3 Ekim Perşembe günü özel bir törenle hizmete açıldı

Toplum
9 Ekim 2013 Çarşamba

3 Ekim Perşembe günü Kilyos Musevi Mezarlığı’nın içinde bulunan midraşın açılış töreni Perlet-Elyo Behmuaras ve Ailesi, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Bet Din üyesi Rav Yeuda Adoni, Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, Aşkenaz Cemaati Onursal Başkanı Mario Frayman, Cemaat Başkan Vekili Jozef Nassi, Cemaat Başkan Vekili Moris Levi, Göztepe Kültür Derneği Başkanı İzak Petilon, Matan Baseter Barınyurt Başkanı Mordo Hazak, Neve Şalom Sinagogu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Daryo Katalan ve üyeleri ile yahidlerin katılımıyla yapıldı.

Haham Avraam Darsa önderliğinde tüm gün okunan teilimin Hahambaşı Rav İsak Haleva tarafından tamamlanmasının ardından, Neve Şalom Sinagogu Vakfı Başkanı Daryo Katalan katılımcılara 1989 yılında vakfa tahsis edilen mezarlık alanının ve midraşın yapım sürecini anlatan ve emeği geçenlere teşekkür eden bir konuşma yaptı. Onursal Başkan Bensiyon Pinto’nun desteği olmadan mezarlığın bugünkü durumuna kavuşmasının imkânsız olacağını belirten Katalan vakfımıza ve Kilyos Mezarlığı Midraşına verdiği destek için Elyo Behmuaras’a teşekkür etti.

Katalan’dan sonra söz alan Hahambaşı Rav İsak Haleva yardım etmenin erdemlerini anlattığı bir konuşma ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Sadaka kutularının dolaştırılmasıyla son bulan törenin ardından midraşın dış cephesine Behmuaras ailesi anısına konulan plaketin açılışı yapıldı ve binanın kapılarına mezuzalar asıldı. Tören, verilen seuda ile son buldu.