Netanyahu: İsrail-Filistin problemi 1921’de başladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail-Filistin çatışmasının 1967’de Kudüs’ün doğusu ve Batı Şeria’nın İsrail kontrolüne geçmesi ile değil, İsrail kurulmadan 27 yıl evvel, 1921’de başladığını belirtti.

Dünya
7 Ekim 2013 Pazartesi

Netanyahu şöyle konuştu: “Bana göre bu savaş 1921’de Yafo’da Arapların Yahudi Mülteci Evi’ne (Beit Ha Olim)  saldırdıkları gün başladı.

İsrail’e yerleşmeye gelmiş Yahudilerin katledildiği bu saldırı herhangi bir yerleşim yeri ya da toprak anlaşmazlığı sebebi ile yapılmamıştı, bu saldırının amacı dünya Yahudilerini İsrail topraklarından uzak tutmaktı.” 

İsrail Bar İlan Üniversitesi’nin Ortadoğu politikaları hakkında düzenlediği bir toplantıda bir konuşan Netanyahu ayrıca, İran- İsrail çekişmesine de değinerek Tahran’ın nükleer araştırmalarının amacının bomba yapmak olduğunu söyledi. 

Netanyahu, onlarca ülkenin nükleer santral teknolojisine sahip olduğunu ancak bu ülkelerin hiçbirinin uranyum zenginleştirmesi yapmadığını belirtti. 

Netanyahu sözlerine şöyle devam etti: “İran’a sormak lazım; nükleer enerji için araştırma yapıyorlarsa, uranyum zenginleştirmesine neden ihtiyaç duyuyorlar?”