NBA’den haberler

Spor
2 Ekim 2013 Çarşamba

DEMARCUS COUSİNS İMZALADI!

Sacramento Kings takımı DeMarcus Cousins ile 4 yıllık kontrat imzaladı. 2010 yılı seçmelerinde 1. tur 5.sıradan draft edilen 1990 doğumlu Amerikalı oyuncuya yeni bir kontrat teklifi götüren Sacramento Kings takımının 4 yıl için 62 milyon dolarlık teklifine DeMarcus Cousins’den olumlu yanıt geldi. DeMarcus Cousins geçtiğimiz sezonu maç başına 17,1 sayı ve 9,9 ribaund ortalamasıyla tamamladı.

 Kyrie Irving: “BU TAKIMIN LİDERİYİM”

2011-12 sezonunda ‘Yılın En İyi Çaylağı’ ödülüne sahip olan ve geçtiğimiz sezon All-Star kadrosunda bulunan Kyrie Irving “Bu ligin en iyi oyuncusu olmak istiyorum,” dedi.

1992 doğumlu yetenekli oyuncu, “En iyi olmak için biliyorum ki çok fazla maç kazanmamız gerekiyor. Ben bu takımın lideriyim ve gerekli sorumluluğu alıp playoff’lara kalmak için elimden geleni yapacağım,” şeklinde konuştu. Kyrie Irving, “Bir sezona başlarken kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim,” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

OKC, İSTANBUL’A GELİYOR!

NBA Global İstanbul 2013 organizasyonu kapsamında Amerikan Ulusal Basketbol Ligi takımlarından Oklahoma City Thunder ile Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak maçın biletlerinin satışı sürüyor.

Kadrosunda dört kez NBA All-Star takımına seçilen Kevin Durant’ın yanı sıra bir dönem Fenerbahçe Ülker forması giyen Thabo Sefolosha’nın bulunduğu Thunder, Oklahoma City’ye taşınmasından bu yana Avrupa’daki ilk maçını oynayacak.

Karşılaşma Ülker Sports Arena’da 5 Ekim Cumartesi günü oynanacak. 

LeBron James : “TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ OLMAK İSTİYORUM’’

2012-13 sezonu ve finalleri MVP’si LeBron James, yeni sezona başlarken her açıdan daha iyi bir oyuncu olduğunu ve geçen sezona oranla gelişme kaydederek yeni sezon çalışmalarına başladığını ifade etti.

28 yaşındaki James, “Yeni sezonda Greg Oden ile beraber oynamak için sabırsızlanıyorum” dedi ve bir gazeteciden gelen “En büyük hedefin nedir?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Tüm zamanların en iyisi olmak istiyorum. Tüm bu motivasyonum bu yönde. Bu hedefin çok uzağında olduğumu biliyorum ancak aynı zamanda ışığı da görebiliyorum.” 

NBA Notları

 NBA tarihinin en fazla üçlük atan ismi 2857 isabetle Ray Allen’dır.

 Karl Malone ve John Stockton ikilisi 18 yıl boyunca toplam 1412 normal sezon maçı oynayarak bir rekora imza attılar ancak şampiyon olmayı başaramadılar.

 2012-13 sezonunda Marc Gasol ‘Yılın En İyi Savunmacısı’ ödülünün sahibi oldu.

 Kareem Abdul-Jabbar 19 kez All-Star seçilerek, 15’er kez seçilen Kobe Bryant, Kevin Garnett ve Shaquille O’Neal’ın üstünde yer alıyor.

 Rasheed Wallace, 2000-01 sezonunda oynadığı 80 maçta 41 teknik faul alarak NBA tarihinin en fazla teknik faul çalınan oyuncusu oldu.

 Kareem Abdul-Jabbar, 6 kere Most Valuable Player seçilerek bu ödüle en çok layık görülen isim.

 Chicago Bulls takımının yıldız ismi Derrick Rose, NBA kariyerinde henüz şampiyonluk yaşamadı.

 John Stockton kariyerinde toplam 3.265 top çalmayla NBA’in en çok top çalan oyuncusu oldu.

 NBA’in en çok ribaund almayı başaran oyuncusu toplam 23.924 ribaundla Wilt Chamberlain’dir.

 2012-13 sezonunda NBA’de en çok forması satılan üç isim şunlardı:

1 . Carmelo Anthony, New York Knicks

2 . LeBron James, Miami Heat

3 . Kevin Durant, Oklahoma City Thunder