‘15. Field Day’ ile UÖMO’da outdoor etkinlikleri start aldı

Ulus Özel Musevi Okullarında Field Day ile başlayan outdoor etkinlikleri “Mini Survivor Kampı” ve “Ballıkaya Trekking Gezisi” ile devam edecek

Toplum
2 Ekim 2013 Çarşamba

15. UÖMO Field Day etkinlikleri ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla bu yıl da Robert Lisesi’nin Plato alanında gerçekleşti. 

Etkinlikte öğrenciler atletizm alanında 50m, 100m, 200m, 400m koştular. Uzun atlama, gülle atma, beyzbol topu fırlatma gibi etkinliklerde farklı kategorilerde yarışarak başarılı dereceler elde ettiler. UÖMO öğretmenleri liderliğinde gerçekleştirilen yarışmaların ardından öğrenciler halat çekme, koca ayak gibi eğlenceli spor oyunlarına katıldılar ve UÖMO Yoga öğretmeni eşliğinde açık havada yoga yaptılar.

Açık alanda yapılan etkinliklerde öğrencilerin farklı sporları deneme fırsatını yakaladıklarını belirten UÖMO Beden Eğitimi öğretmenleri  “Okulumuzdaki basketbol, kinball, futsal, badminton, masa tenisi gibi kapalı alan spor çalışmalarının yanı sıra yıl boyunca mevsim koşullarını dikkate alarak Field Day, Mini Survivor, trekking, kayak, windsurf, yelken kampı gibi açık alan etkinlikleri düzenliyoruz. Araştırmalar bu etkinliklerin öğrencilerin bedensel gelişimlerinin yanı sıra özgüvenlerini ve liderlik becerilerini geliştirdiğini, kişisel gelişimlerini olumlu yönde etkilediğini göstermekte.

Beden Eğitimi Bölümü olarak okulumuzda heyecanla beklenen bu etkinliklerde ayrıca öğrencilerimizin sosyalleşme becerilerinin geliştiğini ve uzun süreli arkadaşlıklar için yeni temeller attıklarını da gözlemledik,” diyerek sağlıklı yaşam için sporun önemini vurguladılar.