GKD’de gençlik ateşi sürüyor

Toplum
2 Ekim 2013 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta sonu her yaştan yaklaşık 100 kadar genç Göztepe Kültür Derneği’nde faaliyetlere katıldılar. Hafta sonu 2003-2006 yaşlarına yönelik yapılan Tseirim faaliyetlerinin ilki gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu bu günde eğlenceli yarışmalar ve oyunlar oynayan gençler karnaval havasında iki saat geçirdiler. Faaliyet sonrası kızlar modern dans faaliyetine katılırken, erkekler de basketbol okuluna devam ettiler. 2001-1998 yaşları arası gençler ise pazar günü  sezon açılış faaliyetine katıldılar. Gün, geçtiğimiz sene yapılan etkinliklerin resimlerinden oluşan bir video gösterisiyle başladı.

Gençlerin zihinlerinde güzel anıları canlandı. Her yaşın kendi arasında oynadığı kaynaşma oyunlarından sonra 2003 patlamalarının 10.yılında mor bileklik hareketine destek için tüm cemaat gençleri ile birlikte bilekliklerin zarflanıp evlere gönderilmesi için 1000’in üstünde zarf kapattılar.

Ayrıca kendi bilekliklerini de taktılar. Güzel bir sene geçmesi dileğiyle pasta kesip falafeller yendikten sonra sıra paintball oynamaya geldi. Tüm gruplar hep beraber paintball oynayarak stres attılar ve takım çalışmasının bir örneğini gösterdiler.

Bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere evlerine dönen gençlerin yüzünde dopdolu geçen bir günün verdiği mutluluk vardı.