Karar tamam sıra uygulamada

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü açıkladığı demokratikleşme paketindeki nefret suçlarıyla ilgili maddeler bu suçlarla mücadelede ilk somut adım oldu

Toplum 0 yorum
2 Ekim 2013 Çarşamba

Demokratikleşme paketi kapsamında açıklanan reformların bir kısmı yasal düzenleme, bir kısmı ise idari düzenlemelerle hayata geçirilebilecek. Paket kapsamında nefret suçlarına yönelik cezalar arttırılıyor.

NEFRET SUÇLARINA CEZA ARTIYOR

Paket kapsamında bir suçun nefret saikiyle işlenmesi durumunda göreceği cezanın arttırılması öngörülüyor. Bazı suçların kişinin dili, ırkı, milliyeti ya da dini nedeniyle işlendiğinin tespit edildiği durumlarda ceza daha da artıyor.

AYRIMCILIKLA MÜCADELE

Kişinin inançlarının gereğini yerine getirmesini engellemek ceza kapsamına giriyor. Bu sebeple işlenen suçlara hapis cezası getiriliyor.

MÜCADELE İÇİN ÖZEL KURUL

Ayrımcılık yasağının ihlalini belirlemek, ihlali engellemek ve ihlalin tekrarlanmasını önlemek için Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu kuruluyor.

YAŞAM TARZINA SAYGI

Yaşam tarzına saygı, Türk Ceza Kanunu ile güvence altına alınıyor. Dini inancın gereğinin yerine getirilmesinin engellenmesi, dini ibadetlerin bireysel olarak yapılmasının engellenmesi de ceza kapsamına alınıyor. 

 

 

1 Yorum