Yunanistan nefret söylemine savaş açtı

Yunanistan’da aşırı sağcı Altın Şafak Partisi lideri ve 20 parti ileri geleni Yunanlı müzisyen Pavlos Fyssas cinayetini azmettirme şüphesi ile tutuklandılar.

Dünya
30 Eylül 2013 Pazartesi

Polis basına yaptığı açıklamada, parti lideri Michaloliakos’un evinde yapılan aramada, çeşitli çapta ateşli silahlar, cephane ve binlerce Euro bulunduğunu belirtti.

Michaloliakos ve partili arkadaşları suç örgütü kurmaktan yargılanacaklar.

Yunanistan’da ırkçılık karşıtı görüşleri ile bilinen solcu  müzisyen Pavlos Fyssas 18 Eylül’de bıçaklanarak öldürülmüş ve cinayet şüphelisi polise verdiği ifadede Altın Şafak Partisi üyesi olduğunu belirtmişti.

Parti yaptığı resmi açıklamada söz konusu cinayetle bir ilişkisi olmadığını açıklamasına rağmen, cinayeti ayrıntılı bir şekilde soruşturan Yunan savcıları aralarında beş milletvekili olan 20 partilinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Yunan polisi Altın Şafak Partisi’ne karşı yaptığı operasyon kapsamında parti ileri gelenlerine korumalık yapan bir polisi de gözaltına aldı.

Yunan hükümeti basına yaptığı açıklamada Altın Şafak Partisi’nin ülke çapındaki tüm faaliyetlerini ayrıntılı bir şekilde araştırılarak soruşturulacağını belirtti.