Ve Melo, o hareketin nedenini anlattı!

Galatasaraylı Felipe Melo, Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında formasını çıkartıp tribünlere göstermesi ve olayların da bu hareket nedeniyle gerçekleştiği iddiasına yanıt verdi... GS TV’ye konuşan Melo’nun açıklamalarından satır başları

Spor
25 Eylül 2013 Çarşamba

“Galibiyetten ötürü çok mutluyum. Özellikle Real Madrid maçında aldığımız sonuçla taraftarımızı çok üzdük, Beşiktaş gibi bir camiaya karşı önemli bir galibiyet borçluyduk onlara, şükürler olsun ki bu da gerçekleşti. Takım halinde iyi futbol, iyi mücadele ile bir 3 puan aldık. Beşiktaş taraftarını da tebrik ederim, 80 b in kişi gelmişler, çok güzel taraftar grupları vardı, güzel bir şov hazırlamışlar, onları da tebrik etmek istiyorum.”

“Bizim de gözlemlediğimiz, 60. dakikadan itibaren taraftarlar içinde kavgalar çıktı. Sonra benim faul pozisyonum gerçekleşti. Hakem kararı ama bence bunlar futbolda olabilecek pozisyonlar. Ben de kırmızı kart görmek istemezdim, fikrim de hareketin kırmızı kartlık olmadığı yönünde. Hakem hakkında yorum yapmayacağım, farklı şekilde yorumlayabilir. Ancak maçtan sonra çıkan olaylar tamamen bana bağlanmış, ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Ben kırmızı kart görmeden önce bu olaylar başlamıştı. Tribündeki kavgalar, 60. dakikadan itibaren başladı ve kırmızı kart görmeden sahaya giren taraftarlar vardı. O nedenlerle olayların benden kaynaklandığını düşünmüyorum”.

“Beşiktaş taraftarına saygım sonsuz. İyi bir atmosfer yaratan bir taraftar vardı, kesinlikle onlara karşı, onları tahrik etme yönünde bir hareketim yoktu. Bu konuda açıklama yapmak istedim, çünkü çok yanlış anlaşılan bir konu oldu. Benim Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve tüm taraftarlara saygım var. Tabii Galatasaray taraftarıyla aramda ayrı bir bağ var aramda, tabiri caizse onlara aşığım. Brezilya’da da herkese anlatıyorum Türk taraftarlarını. Ne kadar futbolcuyu, takımı motive ettiklerini anlatıyorum. Tekrar söylüyorum, Beşiktaş taraftarına yapılan bir hareket değildi. TFF kararıyla rakip taraftar orada değil. O formayı göstermem Beşiktaş taraftarına değil, Galatasaray taraftarına yönelikti. Kendi taraftarıma yaptım. Örnek vermem gerekirse Meireles de geçen sene kırmızı kart görüp oyundan çıkarken Fenerbahçe amblemini öpmüştü. Bence bunda da sıkıntı yoktu. Fenerbahçe taraftarı orada yoktu orada ve o da bir şekilde takımına bağlılığını gösterdi. Bence bunda da sıkıntı yoktu. Alınan kuraldan ötürü taraftarımız olmadığından ötürü onlara olan bağlılığımı göstermek istedim. Çünkü dediğim gibi bu çok önemli bir galibiyetti, Real Madrid maçının ardından bu maçın önemi daha da artı ve bu nedenle yapılan bir hareketti”.

“Sahada bir rekabet var ama saha dışında dostluğun kalması gerekir. Ben de bu şekilde hissediyorum. Diğer takımlardan da arkadaşlarım var. Brezilya’da da aynı şekilde, Flamengo taraftarıyım ama Vasco gibi diğer takım taraftarlarından da arkadaşlarım var. Burada da bunun bu şekilde olması ve böyle yorumlanması lazım. Kesinlikle Beşiktaş taraftarına karşı bir hareket değildi, Galatasaray taraftarına bağlılığımı gösteren bir hareketti.