Golden Age dostları Talmud Tora Levavi Grubu ile Sukot kutladı

17 Eylül Salı günü Neve Şalom Sinagogu Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Golden Age Dostları, Talmud Tora Halkla İlişkiler Komisyonu Levavi Grubu’nun hazırlamış oldukları Türk müziği ezgileri ve skeçlerle eğlendiler

Toplum
25 Eylül 2013 Çarşamba

Günün açılış konuşmasını yapan Golden Age Başkanı Lida Sarfati, tüm Golden Age üyelerinin Sukot Bayramı’nı kutlayarak, ekim ayında Şişli ve Caddebostan’da el işi kurslarının başlayacağı müjdesini verdi.

Ardından Donna Üçüncü Kasuto, Talmud Tora Levavi Grubu adına herkese neşeli bayramlar diledi ve müzikli gösteride yer alan arkadaşlarını tanıttı. Seslendirdikleri şarkılara hayat veren Meri Chaban, Eti Romano ve Murat Eskinazi; skeçleri yazan Donna Kasuto ve Diana Gabay; yıllardır sahnelerde görmeye alışkın olduğumuz usta tiyatroculardan Pepo Salerno, Diana Gabay ve Perla Hasan, oyunculardan Levavi Başkanı İzabella Kandiyoti, Luiza Uçki, Silva Maya, Klara Franko, Tuna Pinhas, Vivet Ojalvo ve Viki Eskinazi’nin rol aldıklarını belirtti. Ayrıca gösterinin yönetmenliğinde Murat Eskinazi, sahne amirleri ve dekor sorumlularının Tuna Pinhas ve İzabella Kandiyoti, makyajda Eti Romano ve Vivet Ojalvo, video ve fotoğraf çekiminde Perla İnci Alevi’nin görev aldıklarını belirterek, tüm ekibe emeklerinden dolayı teşekkür etti. 

Konuşmasında, bu dünyada “çevre ne der?” endişesi taşımadan yaşanırsa daha mutlu olunacağını vurgulayan Kasuto, gerçek hayattan bir alıntı paylaşarak, yaşamın, istenilen gibi özgürce kullanılabilecek, Tanrı’nın verdiği en değerli armağan olduğunu dile getirdi. 

Hayatta, birlik, beraberlik ve sevginin en önemli unsurlar olduğunu vurgulayan, dostluk temalı ‘Poliklinik’ ve ‘Biricik Apartmanı’ skeçlerini başarılı performanslarıyla sergileyen Levavi Ekibi, zengin şarkı repertuarların seyircilerin de eşlik etmeleri için barkovizyon üzerinden kareoke sisteminde gösterilmesini sağladılar.

Gösteri sonunda Lida Sarfati, öncelikle tüm Levavi Ekibine, ardından mekânı tahsis eden Neve Şalom Vakfı Başkanı Daryo Katalan ve yönetimine, ikramları için Barınyurt Catering’e ve son olarak da emeği geçen Golden Age arkadaşlarına teşekkürlerini sundu. Günün anısına Levavi Ekibine birer hediye ve özel hazırlanmış elma reçeli vermesinin ardından, tüm Golden Age ve Levavi Ekibi sahnede her birlikte “Sev Kardeşim” ve “Hayat Bayram Olsa” şarkılarını söylediler.