GKD gençliği sanat ve sporla buluştu

Toplum
25 Eylül 2013 Çarşamba

Bir gençlik derneği olduğunu her fırsatta dile getiren Göztepe Kültür Derneği, geçtiğimiz hafta sonu yine çocuk ve gençlerin biraraya geldiği etkinliklere evsahipliği yaptı.

Hafta sonunun ilk faaliyeti sekiz yaş ve üstü gençlerin katıldığı drama kulübünün açılışıydı. Bu keyifli günde öncelikle Berrin Politi Debayar söz alarak, derslerin belli bir plan dâhilinde oyunlar ile işleneceğini ve dramanın başta özgüven gelişimi olmak üzere, katılımcılara birçok noktada büyük artılar sağlayacağı hakkında velileri bilgilendirdi. Bu bilgilendirmenin ve velilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından ilk derse başlandı. Ders sırasında çocuklar eğlenerek kendilerini geliştirmenin keyfini yaşadılar. Çalışma sonrasında, kendilerine oy birliği ile ‘Çılgın Tiyatro Grubu’ adını takan çocuklar bir sonraki ders için sözleşerek dernekten ayrıldılar. Göztepe Kültür Derneği yetkilileri, kulüp için sınırlı sayıda yerlerinin kaldığını, ilgilenenlerin vakit kaybetmeden dernek sekreterliği ile irtibat kurmalarını rica ettiler.

Bu hafta sonu Göztepe Kültür Derneği’nin bir başka faaliyeti de yoğun katılım ile gerçekleşen spor okulu kayıtları idi. Bu sene, senelerdir büyük bir başarı ile devam eden basketbolun yanında kızlar için dans ve jimnastik derslerini de ekleyen spor ekibi yetkilileri, tüm branşlara gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını, kayıtların birkaç hafta daha devam edeceğini ve ilgilenenlerin dernek ile irtibat kurmalarının yeterli olacağını dile getirdiler.