Jozi Levi Brezilya Rio Branco Nişanı ile onurlandırıldı

Yetenekli müzisyen Jozi Levi, Brezilya Devleti tarafından Rio Branco Nişanı ile ödüllendirildi

Toplum
25 Eylül 2013 Çarşamba

5 Şubat 1963 tarihinde yaratılan Rio Branco Nişanı, üstün hizmetleri ve kişisel değerleri ile ülkeye katkıda bulunan Brezilyalılar ile başka ülke vatandaşları ve şirketlere verilmekte. Brezilya Devleti, Türkiye’de Brezilya kültürünün tanıtılmasına verdiği desteği takdir etmek amacıyla, Jozi Levi’ye Rio Branco Nişanı ile memur derecesini takdim etti.

Tören, 18 Eylül Çarşamba günü, Brezilya İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Luiz Henrique Pereira da Fonseca ve eşi Solange Greco da Fonseca tarafından ağırlanan 150 davetlinin katılımı ve Brezilya İzmir Fahri Konsolosu Ali Tamer Bozoklar ile eşi Ayşe Öztuna Bozoklar’ın katkıları ile gerçekleşti. Rio Branco Nişanı Jozi Levi’ye Brezilya İstanbul Başkonsolosu, Büyükelçi Luiz Henrique Pereira da Fonseca tarafından takdim edildi. Etkinlikte Jozi Levi ve Bate Bumbo grubu’nun canlı performansı da yer aldı. Davetliler arasında Arjantin İstanbul Başkonsolosu, Ernesto Mario Pfirter; Doktor Carlos Henrique Bittencourt; MÜSİAD Başkanı, Şevket Can Tuluman; TÜRSAB Başkanı, Başaran Ulusoy; KordSA eski CEO’su, Hakan Tiftik; Türkiye piyasasına girmiş olan Brezilya markaları Ipanema, Havaianas, Pampili ve Guarana’dan temsilciler bulundu.

Jozi Levi kimdir?

Vurmalı çalgılar konusunda kendi kendini eğitmiş olan Jozi Levi, Brezilya müziği ve enstrümanlarına özel bir ilgi duydu. Ünlü Brezilyalı müzisyenler Cyro Baptista ve Marcos Silva ile tesadüfen tanıştı. 80’lerde Türkiye’de “pandeiro” çalabilen ilk ve tek müzisyendir. Daha sonra, 1996’da, Pasaporte Latino grubunu kurar. Emin Fındıkoğlu, Önder Focan - Latin & Funk Project Group, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars gibi isimlerle çalıştı; Akbank Caz Festivali ve İstanbul Caz Festivali’ne katıldı. Levi, müzik kariyerine, 2003’te lanse ettiği Bate Bumbo Brezilya Vurmalı Çalgılar Topluluğu ile kendi aranje ettiği akustik ve Samba Batucada Brezilya ritimlerini tutkuyla çalarak devam etmekte. Ayrıca sadece popüler Brezilya müziği yapan ‘Jozi Levi Brazil Project’ grubunun da kurucusu.