Kenya’da teröristler halen alışveriş merkezinde

Nairobi polisi 23 Eylül Pazartesi erken saatlerde yaptığı resmi açıklamada teröristlerin halen alışveriş merkezi içinde olduklarını ve ellerinde rehine olabileceğini söyledi.

Dünya
23 Eylül 2013 Pazartesi

Sabah gün ışıması ile güvenlik güçlerine ait helikopterlerin teröristlerin sayısı, pozisyonu ve ellerindeki mühimmat bilgisi hakkında bilgi toplamak için Westgate alışveriş merkezinin etrafında dolaştıkları rapor edildi. 

El Kaide destekçisi AL Shabaab radikal terör örgütüne bağlı teröristler  21 Eylül’de Kenya’nın Nairobi kentindeki alışveriş merkezine saldırarak ajanslara şimdiye kadar ulaşan haberlere göre en az 68 kişiyi öldürdü. 

Öte yandan AL Shabaab internet medyasından yaptığı açıklamada saldırının İsrail’in politikalarını protesto etmek için yapıldığını belirterek ellerinde rehineler olduğunu ve güvenlik güçlerinin alışveriş merkezindeki kuşatması kalkmadığı takdirde rehineleri öldüreceğini belirtti. 

Birçok İsrailli’nin dükkânlarının olduğu merkezdeki saldırıda, teröristlerin elinde İsrailli rehine olduğu konusunda şimdiye kadar ajanslara bir haber düşmedi. 

Pazar günü İsrail Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili Reuters’e yaptığı açıklamada, Tel Aviv’in Kenya güvenlik güçlerine stratejik destek verdiğini söyledi.