İsrail’in imaj savaşları

Günümüzde internet medyası devletler olsun kamu ya da özel şirketler olsun herkesin kendi imajını oluşturmak için mücadele ettiği bir arenaya dönüştü.

Dünya 0 yorum
19 Eylül 2013 Perşembe

Özellikle antisemit ve İsrail karşıtı  görüşlere sahip kişi veya kurumlar internet medyasının tüm olanaklarını İsrail ordusu ve Yahudiler hakkında kötü bir imaj oluşturmak için her fırsatta kullanmaktan kaçınmıyorlar. 

İsrail’in her fırsatta internet medyasında suçlanması yurt dışında yaşayan veya okuyan İsraillileri harekete geçirdi. 

Dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan ve ülkenin ana dilini iyi bilen birçok İsrailli, ülkeleri ve orduları hakkında yapılan her tür yoruma anında ayrıntılı açıklamalar ile  cevap veriyorlar.

Geçmişte bir ülkenin vatandaşlarının İsrail aleyhine yaptıkları yorumlar genellikle o ülkede yaşayan Yahudi vatandaşlar tarafından muhatap alınırken şimdi aynı ülkede öğrenci olarak bulunan İsrailliler tarafından muhatap alınıyor.

Bunun geçmişe göre en büyük farkı, eleştiriye artık  ana dilinde cevap verebilen İsraillilerin Ortadoğu’nun siyasi yapısını çok iyi bilmeleri ve belki de eleştirilen İsrail ordusunun bizzat bir neferi olmaları.

İsrail’de her erkek vatandaşın üniversite kariyerine başlamadan evvel tam üç yıllık mecburi askerlik görevini yerine getirmek zorunda olması bunun en büyük ispatı. 

İsrailli öğrencilerin başlattığı bu cevap verme ve açıklama kampanyası, Filistin davasını destekleyerek İsrail’i eleştiren kişiler için de faydalı, çünkü artık karşılarında Ortadoğu’daki sorunları izleyerek binlerce kilometre öteden  eleştiri yazan bir internet blog yazarı yok, karşılarında söz konusu çatışmanın içinden gelen biri var.

 

 

1 Yorum