İran ve BM Suriye’ye yardım anlaşması imzaladı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi, İran’ın insani yardım için Birleşmiş Milletler ile uzun ve etkili işbirliği için hazır olduğunu söyledi

Dünya
18 Eylül 2013 Çarşamba

Yarı-resmi İran haber ajansında pazar günü çıkan habere göre İran ve Birleşmiş Milletler, Suriye’yi de içine alarak, Ortadoğu’ya insani yardım sağlamak amacıyla anlaşma imzaladı.

ISNA Haber Ajansı, İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Araghchi’ne atıfta bulunarak, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Komitesi Başkanı Valerie Amos’la yapılan toplantı sonrasında anlaşmaya varıldığını belirtti. Amos, önümüzdeki günlerde Tahran’a ilk ziyaretini yapmayı planlıyor.

Abbas Araghchi, İran’ın insani yardım için Birleşmiş Milletler ile uzun ve etkili bir işbirliğine hazır olduğunu belirterek, “Ortadoğu’da şu anda Suriye’de yaşadığımız gibi, siyasi gelişmelerin neden olduğu krizlere oldukça sık rastlanır,” dedi.

İran Parlamento sözcüsü de pazar günü medyaya yaptığı açıklamada ABD ve Rusya arasında yapılan anlaşmaya değinerek Amerika’nın Suriye’ye karşı planladığı saldırı kararında geri adım atmasını rasyonel bulduklarını ve memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.