Kapınıza Sağlık Ekibi´nden sağlık sigortası

2013 yılında faaliyete geçen ve cemaatimizin yalnız ya da kendini yalnız hisseden bireylerine evde bakım götüren “Kapınıza Sağlık Ekibi” şimdi de cemaatimizin 0-60 yaşları arasında özel sağlık sigortası olmayan tüm üyelerine özel bir fırsat sunuyor.

Toplum
18 Eylül 2013 Çarşamba

Çok uygun bir fiyata sunulan özel sağlık sigortası poliçeleri konusunda bilgilenmek için senelerini sigortacılığa adamış Evrensel Sigorta ve Reasürans Brokerliği AŞ’nin yöneticilerinden Aylin Hamurcu ile söyleştik ve bu yeni kampanyanın detaylarını öğrendik

 

Özel sağlık sigortası ne demektir?

Özel sağlık sigortası, hastalık ve kazaların yaratacağı sağlık giderlerini karşılamak için hazırlanan bir sigorta poliçesidir.  

“Sosyal güvenlik kurumum bana yeterli güvenceyi sağlıyor” diyenlere özel sağlık sigortasının ne gibi avantajlar sağladığını açıklar mısınız?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesiyle sağlanan yeni düzenlemeleri ve uygulamaları memnuniyetle takip etmekteyiz.

Ancak SGK’dan alınacak sağlık hizmetleri, sadece belirli özel hastanelerde kullanılabilmektedir. Bu hastaneler yatarak ve ayakta tedavilerde SGK‘lıdan, yapılan uygulamaya göre yüksek katılım payları alabilmekte ve de kişileri finansal olarak zorlayabilmektedir.

Bizim bugün sunduğumuz özel sağlık sigortası ise, senelik ödenecek uygun bir sigorta primi karşılığında sigortalıya Aksigorta Anlaşmalı Kurum ağında yer alan tüm özel A ve B grubu hastaneleri (Amerikan Hastanesi, Alman Hastanesi vs.) seçme özgürlüğünü, yapılacak işlemler sonrasında katılım payı ödemeden sağlayabilmektedir.

Peki, “Yeterince param var” ya da “Sağlığım yerinde çok şükür. Boşuna özel sağlık sigortası primi ödememe gerek yok!” diyenler...

Hiç kimsenin yaşantısını sarsacak maddi durumunun sınırlarını zorlayacak ciddi bir sağlık sorunuyla karşılaşmasını istemeyiz. Ama ne yazık ki en değerli varlığımız olan sağlığımızı kaybettiğimizde onun geri kazanılması, bugünkü özel hastanelerin ücretlendirmeleriyle çok pahalıya mal olabiliyor. Özellikle ciddi hastalıklarda, bir yandan sağlık derdiyle uğraşırken diğer yandan ödenecek maddi bedeli düşünmek gerçekten çok stresli ve kaygılandırıcı... İşte bizim sizlere sunduğumuz özel sağlık sigortası büyük riskleri düşünerek, yatarak tedavilerde, acil durumlarda, ameliyat, kemoterapi, radyoterapi ve pek çok konuda maddi kaygıyı ortadan kaldırıyor.

Özel sağlık sigortası hangi durumlarda devreye giriyor?

0 - 60 yaşları arasındaki herkes özel sağlık sigortası yaptırabiliyor. 18 yaşın altındakiler aileleriyle birlikte sigortalanabilmekte...

Ani gelişen bir hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri olaylarda tedavi edilmeyi gerektiren her türlü durumda poliçe devreye giriyor. Hastalıkların poliçe kapsamı dâhilinde değerlendirilmesi için, poliçe yapıldıktan sonra, ilk defa ortaya çıkıyor olması ve daha önceden geçirilen bir hastalık olmaması gerekmektedir. Geçmişten gelen rahatsızlıklar varsa bu tür bilgilerin, poliçe yapılırken, başvuru aşamasında, bildirilmesi ve başvuruda sorulan tüm sorulara doğru cevap verilmesi, kişinin sigortalılığı süresince önem arz etmektedir.

Türkiye’de yapılan tüm sağlık sigortalarında yatarak tedaviden yararlanabilmek için poliçe başlangıcından itibaren 9 ya da 12 aylık bekleme süreleri konulmuştur. Bu süre bizim sizlere sunduğumuz Aksigorta poliçesinde 12 aydır. Örneğin bir kişi ilk yıl sigortalı oldu ve üç ay sonra fıtık ameliyatı olması gerekiyor. Bu durumda sigorta şirketi şuna bakacaktır: Bu kişi ne zamandır sigortalı (ilk yıl bekleme süresini doldurmuş mu, doldurmamış mı) ve bu hastalığı (bu durumda fıtık hastalığı) sigortalı olduğu süre içinde mi çıktı? Bu soruların cevapları sigorta şirketi için önemlidir, çünkü sigorta önceden var olan hastalıkları kapsamaz. Bu örnek durumda kişi, sigortalılığının ilk yılında olduğu için sigorta fıtık ameliyatı masraflarını karşılamayacaktır. Ancak bekleme süresi doldurulduktan sonra bu rahatsızlık poliçe kapsamında değerlendirilecektir. Sigorta şirketlerinin bekleme süresi koymasının sebebi, sigortalının önceden var olan hastalıkları ya da sigortayı yaptırırken bilmediği bir rahatsızlığı olup olmadığının sigorta şirketi tarafından kontrol edilmesidir. Sağlık sigortalarında unutulmaması gereken en önemli kural poliçenin bir ‘sağlık sigortası’ olduğu ve sağlık bozulduktan sonra değil sağlıklıyken yapılması gerekliliğidir. Naçizane önerim, sağlıklı ve gençken sigorta yaptırıp ileriki yaşlarda ortaya çıkabilecek risklerin önlemini önceden alabilmektir.

Özel sağlık sigortası poliçesini bir kez almış olan kişi primini ödemek şartıyla her yıl poliçesini yenileyebilir mi?

Sigortalının her yıl sigorta poliçesini yenileyebilmesi bazı şartlara bağlıdır. ‘Yenileme garantisi’ her sigorta şirketine göre farklılık gösterebilmektedir.

Bugün sizlere sunduğumuz özel sağlık sigortasında, yani Aksigorta’da sigortalının yenileme garantisi alabilmesi için; 57 yaşından önce sigortalanması ve üç yıl hasar prim (hp) oranının yüzde 80’nin altında olması gereğine bağlıdır.

Yenileme garantisi alan kişilerde bir daha risk değerlendirmesi yapılmaz.

Özel sağlık sigortasına bir kez yıllık prim ödendikten sonra her yıl ödenecek miktar aynı mıdır?

Maalesef ki hayır... Sigorta şirketleri her yıl belirli aralıklarla, şirket genelinde ödedikleri hasar ve prim dengesini değerlendirip, sigortalılarının yaşına, cinsiyetine ve risklerine göre kendi tarifesini oluşturabilmektedir.

Poliçe teminatları deyince ne anlamalıyız?

Özel sağlık sigorta poliçelerini iki bölüme ayırabiliriz.

Yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatı…

Bizim cemaat üyelerine sunduğumuz Özel Aksigorta Sağlık Sigortası Poliçesi sadece yatarak tedavi teminatı vermektedir.

Yatarak tedaviler, hastanede en az 24 saat kalmayı gerektiren, Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) belirlemiş olduğu belirli birimin üzerindeki tüm hastalıkları, ameliyatları ve tedavileri kapsar. Sigortalının hastane oda, yoğun bakım ve refakatçi giderlerini, kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz masraflarını, ameliyat öncesi ve sonrası tetkikleri gibi pek çok masrafı karşılayan çok önemli bir teminattır. Ayrıca bir kaza sonrası ani gelişen; kırık, çıkık, yanık, kanama gibi rahatsızlıklar hemen poliçe kapsamında yatarak tedavi teminatından değerlendirilir ve yüzde 100 karşılanır.

Ayakta tedavi ise sigortalıların doktor muayene, reçeteli ilaç, tahlil, röntgen, fizik tedavi ve ileri tanı yöntemlerini içerir. İstenirse Ayakta tedavi de poliçelere belirli bir prim farkı ödeyerek dâhil edilebilir.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Özel sağlık sigortası yaptırırken alınan kararın kendiniz ve de ailenizin geleceği için çok önemli bir karar olduğunu hatırlatmak isterim.

Takdir edersiniz ki hayatta hiçbir şey sağlıktan ve sağlık için atılacak adımlardan daha önemli değildir...

Gerçekten öyle Aylin Hanım... Tüm bilgiler için teşekkür ediyorum...

Şimdi özel bir fiyata sunulan bu özel sağlık sigortası ile ilgilenenler Aylin Hamurcu’yu arayarak daha ayrıntılı bilgi edinebilirler.

Aylin Hamurcu (Evrensel Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş): 0212 275 6767