Amerika güzellik yarışması birincisine nefret söylemli saldırı

ABD’de yapılan güzellik yarışmasında ilk defa Hint asıllı bir genç kız birinci olunca, Twitter’de bazı ırkçıların hedefi oldu. Hintli bir kızın Amerikan güzellik yarışmasında birinci gelmesini hazmedemeyen bazı radikaller, ‘Miss Amerika mı yoksa Miss El Kaide mi?’ gibi ırkçı söylemler ile Nina Davuluri’ye hakaret ettiler.

Dünya
16 Eylül 2013 Pazartesi

ABD, New Jersey’de düzenlenen yarışmada birincilik tacını aldıktan sonra bir konuşma yapan Miss Amerika Davuluri, yarışmayı düzenleyenlere farklı kültürlere eşit yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

Amerika’nın en güzel kadını sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu organizasyonun en faydalı yanı  yarışmayı televizyonlardan izleyen binlerce çocuğun Hint asıllı bir genç kızın Amerikan güzellik yarışmasının birincisi olabileceğini görebilmesidir.” 

Davuluri, kendisine karşı yazılan tweet’ler konusunda ise şöyle konuştu: “Cevap vermeye değer görmüyorum, ben her zaman, Amerikan vatandaşı olmamı ait olduğum kültürden önce gören bir düşünceye sahibim.” 

Doktor olmak isteyen 24 yaşındaki Miss Amerika, yarışmada kazandığı üniversite bursu 50.000 doları da tıp eğitimini finanse etmek için kullanacak.