Serena Williams yine şampiyon

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda şampiyonluğu elde eden Serena Williams beşinci açık tenis turnuvası ve 17. Grand slam şampiyonluğunu kazanmış oldu. Finalde iki saat 45 dakika süren mücadelede Serena Williams rakibi Victoria Azarenka’yı 2-1 yenerek mutlu sona ulaştı.

İzzet BONOFİYEL Diğer
11 Eylül 2013 Çarşamba

Bu sezon Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda da zafer kazanan 32 yaşındaki tenisçi turnuva boyunca hep kazanmaya odaklandığını belirterek “Bu kupa da benim için diğer kazandıklarım gibi çok anlam ifade ediyor. Bana, bu harika sporun bir parçası olmak için hâlâ mücadele edebileceğimi hissettiriyor” dedi. Williams bu şampiyonluk sayesinde 3,6 milyon dolarlık ödülün de sahibi oldu.

Haftanın Sayıları

3,25 milyon $:  Lenovo CEO’su Yang Yuanqing aldığı 3,5 milyon dolarlık bonustan 3,25 milyon doları 10.000 çalışanı ile paylaşacağını açıkladı.

 

10 gün:  ABD’de internet bağımlılığını tedavi etmek için Pensilvanya’da bir hastanede yeni başlayan programın süresi.

 

Fukuşima korkuttu

2011’de yaşanan depremde ağır hasar gören Japonya’daki Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki radyasyon seviyesinin sanılandan 18 kat daha fazla olduğu, dört saat bu radyasyona maruz kalan birini öldürebilecek seviyede olduğu açıklandı. Henüz bu haberin şokunu atlatılmamışken bir de nükleer santralde bulunan dev konteynırlardan toprağa zehirli su sızdığı ortaya çıktı. Japonya Başbakanı Shinzo Abe sızıntıların engellenmesi için daha fazla çalışılacağı sözünü verdi.

 

Pasifik Okyanusu’nda dev volkan

Houston Üniversitesi’nde araştırmacılar Pasifik Okyanusu’nun derinliklerinde dünyanın en büyük volkanının bulunduğunu ortaya çıkardılar. Japonya’nın 1600 km doğusunda bulunan ve aktif olmayan Tamu dağ kitlesi yeryüzündeki en büyük volkan. Volkanın tepe noktası denizin 2 bin metre derinliğinde olup, 450 km yüksekliğinde ve 650 km genişliğinde bir alan kaplıyor. Yürütülen araştırma 20 yıl önce başlamıştı. Keşfin dünyada ya da başka gezegenlerde dev yanardağların oluşumuna dair önemli ipuçları vereceğine inanılıyor.

 

Corona virüsü kapıda

 

Suudi Arabistan’da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının bir türevi olduğu belirlenen yeni bir virüs ortaya çıktı. Ortaya çıkan Corona virüsü (MERS) nedeniyle 47 kişinin öldüğü açıklandı. Sağlık bakanlığından yapılan açıklamaya göre hastalığa yakalanan kişilerin sayısı da 96. Virüsün akciğer ve böbrekleri tahrip ettiği ve bağışıklık sistemini çökerttiği biliniyor. Uzun süreli yakın temasla bulaşabilecek olan hastalığın henüz hiçbir koruyucu aşı ya da ilaç tedavisi bulunmuyor.

 

Nokia’nın Microsoft’a gelişi

Geçtiğimiz haftanın büyük anlaşmalarından birisini gerçekleştiren Microsoft 3,8 milyar Euro ödeyerek Nokia’nın telefon cihazları bölümünü satın aldı ve mobil cihazlar piyasasında boy göstermeye başladı. Windows tabanlı işletim sistemi kullanan Nokia telefonları var olmaya devam edecek ancak personelden 32.000 kişi Microsoft ekibine devrolacak. Nokia yöneticisi Stephen Elop da Microsoft’a geçen ekip arasına dahil. Halen Microsoft’un yöneticiliğini yapan Steve Ballmer’ın yerine aday olduğu söylentiler arasında.

 

ÇIKAN

Henrik Stenson: Deutche Bank golf şampiyonasını kazandı.

İNEN

Roger Federer: Amerika Açık Tenis Turnuvasında 4. turda elenerek turnuva dışı kaldı.

 

Haftanın Sözü

2012 yılında Taliban terör saldırısından kurtulan 16 yaşındaki Pakistanlı eğitim aktivisti Malala You Safzai, İngiltere’de açılacak Avrupa’nın en büyük kütüphanesinin açılışında “Kalemler ve kitaplar terörizmi alt edecek silahlardır” dedi.

Haftanın karikatürü