e-Bay, İsrailli profesörün şirketini satın aldı

Dünyanın en büyük online satış şirketlerinden e-Bay, İsrailli bilgisayar profesörü Oren Etzioni tarafından ABD Seattle’da kurulan Decide.com firmasını satın aldı.

Dünya
10 Eylül 2013 Salı

Dünyanın dört bir köşesinde yaşayan internet kullanıcılarının ikinci el eşyalarını  açık arttırma yolu ile satabildikleri  e-Bay’de seri sonu indirimli mallar da perakende fiyatından çok daha uygun fiyatlara bulunabiliyor.

Decide.com geliştirdiği online uygulamalar sayesinde bir malın belli bir zamanda belli bir coğrafyada uygun piyasa fiyatını belirleyebiliyor. Dolayısı ile ikinci el mal almak ve satmak isteyenler açık arttırmalarını makul bir fiyattan başlatabiliyorlar. 

e-Bay’in Decide.com şirketini ne kadar bir değere satın aldığı açıklanmamakla beraber, Washington Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Oren’in daha evvel yine sıfırdan geliştirip kurduğu Farecast şirketini Microsoft’a 115 milyon dolara sattığı biliniyor.

Farecast şirketi, online uçak biletlerinin ne zaman en ucuz olduğunu hesaplayan bir uygulama geliştirmesi ile ünlü olmuştu.