Kuzguncuk Sinagogu’nda neşeli kutlamalar

Toplum
4 Eylül 2013 Çarşamba

RENKLİ VİJOLA

Eliza - Moiz Tastasa ve Anna - Davit Benkarmona’nın torunları, Leyla-Yusuf Tastasa’nın kızları Alya’nın vijola töreni 25 Ağustos Pazar günü tarihi Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagog’unda yapıldı.

Oldukça kalabalık bir davetli topluluğu eşliğinde kutlanan törende, Rav Yeuda Adoni yaptığı konuşmasında, Tora’da kadınların ne kadar önemli bir yer tuttuklarını, Roş Aşana günlerine çok yakın olunan bu günlerde bu bebeğin Tanrı’nın bir hediyesi olduğunu vurguladı ve bebek Alya’ya tüm yaşamı boyunca sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir ömür temennisinde bulundu.

Daha sonra davetliler Cafe Bella’nın hazırlamış olduğu brunch’a katıldılar.

 

 

 

TEFİLİN

Hülya - Nesim B.Sarfati’nin oğulları İlker’in Tefilin Töreni 29 Ağustos Perşembe günü Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogu’nda gerçekleşti.

Geniş bir davetli topluluğunun katıldığı törende, Vakıf Başkan Vekili Aron Hara yapmış olduğu konuşmasında, Sarfati ailesinin Tefilin törenini tarihi Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogu’nda kutlamalarının mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Yönetim kurulunun hazırlamış olduğu hediyeleri İlker’e verirken, kendisine sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir ömür temennisinde bulundu.  Rav Yeuda Adoni yapmış olduğu konuşmasında, İlker’in bundan sonra birçok sorumlulukları olduğunu, ailesine, ülkesine ve tüm dünyaya karşı hayırlı bir birey olmasını ve hayatı boyunca başarılı ve sağlıklı olmasını diledi. Tören, brunch ve sinagog bahçesinde yapılan mum töreninden sonra sona erdi.