Sordo’dan ilk zafer!

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) sezonun 9. yarışı Almanya Rallisi’ni, Citroen Total Abu Dabi takımının İspanyol pilotu Daniel Sordo kazandı ve kariyerinde ilk kez kürsüde ilk sıraya çıktı

Spor
28 Ağustos 2013 Çarşamba

WRC’de sezonun dokuzuncu ayağı, Almanya’nın Trier kentinde düzenlendi. On üç etaplık Almanya Rallisi’nde zafer, Citroen Total Abu Dabi takımından Sordo’nun oldu. Yarışa hızlı başlayan ve ilk iki etabı kazanan Volkswagen Motorsport’un şampiyona birincisi Fransız sürücüsü Sebastien Ogier, lider girdiği beşinci etapta, yaptığı kaza sonrası aracının süspansiyonu kırılınca, alt sıralara düştü.

Ralli, bu noktadan sonra Ogier’in takım arkadaşı Jari-Matti Latvala, Citroen Total Abu Dabi takımınndan Daniel Sordo ve Katar Ralli Takımı’ndan Thierry Neuville arasındaki rekabete sahne oldu. Onuncu etaptan itibaren temposunu arttıran ve iki etap kazanan Sordo, 3:15:19.4’lük derecesiyle kariyerinde ilk kez bitiş çizgisini en önde geçti. 30 yaşındaki Sordo, 106 yarış ve 34 defa podyumda yer almasının ardından WRC’de hayatının ilk yarış galibiyetini elde etti.

Katar Ralli Takımı’nın Belçikalı sürücüsü Neuville, Sordo’nun 53 saniye arkasında ikinci sırada yer alırken, Sordo’nun Fin takım arkadaşı Mikko Hirvonen ise liderin 2:36.1 dakika gerisinde üçüncü oldu.