Talmud Tora´nın gösterisi Büyükada´yı şenlendirdi

Toplum
28 Ağustos 2013 Çarşamba

Talmud Tora geçen sene tohumlarını attıkları MALAHİM (Melekler) “çocuklarla eğlenceli dersler ve dans” projesini 2013 yaz döneminde daha da büyüterek devam ettirdi ve 25 Ağustos Pazar günü Büyükada Anadolu Kulübü’nde bir gösteri ile izleyenlerin beğenisine sundu.

Etkinlik, Aşkenaz Cemaat Başkanı Av. Binyamin Poluman, Büyükada Sinagog Vakfı Başkanı Kurtuluş Morhayim, Bet-Din Üyeleri, Talmud Tora Başkanı Yusuf Kohen, Talmud Tora Caddebostan Başkanı İzak Babat, Anadolu Kulübü Müdürü Cemalettin Şereflier ve 400’ü aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Gösterinin açılış konuşmasını yapan, çocuklarla başarılı iletişim kurabilen, deneyimli öğretmen Luiza Uçki ve Talmud Tora Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı aynı zamanda grupların iletişim ve idari sorumlusu İzabella Kandiyoti; yaşları 5 ila 12 olan 100’ü aşkın sayıda çocuğu üç ayrı grupta toplayarak çalışmalarını yaz boyunca sürdürdüler.

Minikler haftada bir, 10-12 yaş grubu çocukları ise haftada iki kez buluşarak; Tora’dan ve gerçek hayattan hikâyeler dinlediler, haftanın sorusu ile ilgili araştırmalar yaptılar, dini bayramlar hakkında bilgiler edindiler ve her dersin sonunda dans yaparak enerjilerini boşaltıp, eğlendiler.

Gösteri sonunda kapanış konuşmasını yapan İzabella Kandiyoti, çocuklardan gelecek taleplere bağlı olarak kış döneminde de bu projeyi sürdürebileceklerini, ayrıca farklı etkinlikler yapmayı planladıklarını bildirerek, velilerin bu konudaki önerilerini paylaşmalarını rica etti. Bu yaş grubunda henüz gruba girmemiş olan tüm çocukları da MALAHİM’de yer almaya davet etti. Konuşmasının sonunda; Talmud Tora Başkanı’na, Anadolu Kulübü Müdür ve teknik ekibine, tüm velilere, çalışmalara katılan geleceğin Karmiel Yıldızları çocuk ve gençlere teşekkürlerini ve iyi dileklerini sundu.

Ardından “2013 yılının En Sevecen ve En Sabırlı Öğretmen” Oskarını vermek üzere eski dönem Talmud Tora Caddebostan Başkanlık görevini yapmış olan Hayim Farsi’yi yanına davet ederek, Luiza Uçki’ye ödülü verildi.