Amerika, Suriye’de hedef saptıyor

İsrail’in Yedioth Aharonot gazetesinden İzak Benhorin’in haberine göre, Pentagon, Suriye’deki kimyasal silah depolarının son bulundukları yerleri belirlemek için istihbarat topluyor.

Dünya
23 Ağustos 2013 Cuma

Son olarak Amerikan medyasının  ve Fransa’nın ‘artık Suriye için bir şeyler yapılmalı’ çıkışı Obama  yönetimini harekete geçirdi.

Normal şartlarda uluslararası toplumun üçüncü bir ülkeye ortak bir askeri harekat ile müdahale etmesi, BM Güvenlik

 Konseyi’nin kararı ile oluyor, ancak Suriye’de iç savaş  başladığından beri BM’deki bu girişimler Rusya’nın vetosu ile engellendi. 

Dolayısı ile şimdi başta Fransa olmak üzere Batı ülkeleri,

ABD’ye, Suriye Beşar Esad yönetimine  askeri bir müdahale ile karşılık vermesi için baskı yapıyor. 

Wall Street Journal gazetesinin yazdığına göre, ABD bir yandan Suriye’deki muhtemel kimyasal silah depolarının bulunduğu yerler ile ilgili istihbarat toplarken, bir yandan da dünya kamuoyunun bu konuda desteğini almağa çalışıyor. 

Son olarak, Beşar Esad kuvvetleri tarafından kullanılan kimyasal silahlar ile aralarında çocuklarında olduğu 1100 sivil öldü. 

Wall Street gazetesi, Beşar Esad’ın  bu saldırısını son 20 yılın kimyasal silah kullanılarak yapılan en büyük katliamı olarak niteledi. 

Pentagon yetkilileri yapılacak muhtemel saldırının amacının sadece kimyasal silah depolarını imha etmek olacağını belirterek, askeri müdahalenin Esad rejimine son vermek gibi bir amaç taşımadığının altını çiziyorlar.