Başbakan Erdoğan: “Mısır’daki darbenin arkasında İsrail var”

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elinde belge olduğunu belirterek Mısır’da yapılan askeri müdahalenin arkasında İsrail’in olduğunu söyledi.

Dünya 0 yorum
20 Ağustos 2013 Salı

Başbakan’ın sözleri şöyle: “Mısır'da darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var. 2011 seçimlerinde Fransa'da bir entelektüel, o da Yahudi, aynen şu ifadeyi kullanıyor: 'Mısır'da seçimleri Müslüman Kardeşler kazansa bile onlar iktidar olamayacak, çünkü demokrasi sandık değildir.' Evet, aynen bu cümleyi kullanıyor." 

Konuşmasında, AK Parti’nin Selçuklu’dan Osmanlı’ya  ve nihayet Cumhuriyet’e uzanan dev bir çınarın gövdesinden gıdasını alan bir siyasi hareket olduğunu ifade eden Başbakan kendisini otokratik olmak ile suçlayanları da eleştirdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Türkiye'yi kendi ülkesinde karalamaya çalışanlara, kendi ülkesini şikayet edenlere Türkiye'nin nasıl demokratik bir ülke olduğunu bu seçimlerde göstermek zorundayız. Utanmadan sıkılmadan diktatörlük türküleri söyleyenlere mart ayında gereken cevabı hep birlikte vermek zorundayız.

 Bu seçimler çok önemli.

Bize diktatör diyenlere işte bugün buradan hodri meydan diyorum. Mart ayında millet kimin diktatör olduğunu net bir şekilde ortaya koyacak. Eğer diktatör görmek istiyorsanız Mısır'a gidin.”

 

 

 

 

2 Yorum