‘Connecting the Dots’ sergisi Pera Müzesi’nde

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 6 Ağustos - 22 Eylül tarihleri arasında, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle, fakültenin haziran ayında gerçekleştirdiği 6. Uluslararası Öğrenci Trienali’nden seçilen atölye çalışmalarına- ‘Connecting the Dots, Atölyeler’ sergisi- yer veriyor. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, bir yıla yayılan etkinliklerle, farklı noktaları başarıyla birleştiren trienal Pera Müzesi’nde noktalanırken, 13 atölye çalışmasından oluşan ‘Connecting the Dots, Atölyeler’ sergisi 13. İstanbul Bienali’nin ilk haftasıyla örtüşerek, genç sanatçıların ve tasarımcıların yapıtlarını uluslararası sanat ve tasarım çevreleriyle de buluşturuyor. Pera Müzesi, yeni kuşağı sanat yoluyla anlamaya davet ediyor.... www.peramuzesi.org.tr

Tuna SAYLAĞ Sanat
14 Ağustos 2013 Çarşamba

Belle and Sebastian ilk  kez Türkiye’de! 

Indie müziğin öncüleri ‘Belle and Sebastian’ Türkiye’deki ilk konserini Uru Group ve Vera Müzik Organizasyonu ile 24 Ağustos akşamı KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştiriyor. Türkiye’deki müzikseverlerin yıllardır bekledikleri topluluk, ‘The Boy with the Arab Strap’ ile “En İyi Yeni Grup” dalında Brit Ödülü’nü aldı. ‘Dear Catastrophe Waitress’, ‘Step Into My Office’ ve ‘I’m a Cuckoo’ hitleriyle dünya listelerinde fırtınalar estiren grup, fanlarını ‘indie’ müziğin peşinden sürüklemeye devam ediyor. 

PINK MARTINI yeniden ülkemizde

PINK MARTINI son albümünün Avrupa turnesi kapsamında 26 Eylül’de Congresium Ankara ve 27 Eylül’de İstanbul Kongre Merkezi’nde birer konser verecek. 18 aylık uzun ve maceralı bir kayıt dönemi geçiren bu albüme bir süre önce vefat eden Phyllis Diller, Avustralyalı kabare divası Meow Meow,  Fransız Philippe Katerine, radyo süperstarı Ari ShapiroThe Von Trapps ve muhteşem performansıyla Rufus Wainwright konuk oldular.  ‘Quizas Quizas Quizas’ , ‘Sway’ , ‘Smile’ gibi unutulmaz eserleri yeni albümlerinde yorumlayan grup, Türk sevenlerine de büyük bir sürpriz yaparak ‘Üsküdar’ şarkısını ‘Get Happy’ye eklediler. 

‘Üç Kitaplı Kentler’ online sergisi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Google Cultural Institute platformunda Türkiye’den katılan ilk araştırma enstitüsü olarak çevrimiçi sergisini açıyor. Küratörlüğünü Ekrem Işın’ın, danışmanlığını M. Baha Tanman’ın üstlendiği; Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonundaki Sadrazam Kıbrıslı Kamil Paşa’nın fotoğraf albümünden kurgulanan ‘Üç Kitaplı Kentler: 19. Yüzyıl Fotoğraflarında Kudüs ve Kutsal Topraklar’ sergisi, Osmanlı İmparatorluğu yönetimindeki Kudüs, Gazze, Yafa gibi kentlerdeki inanç çeşitliliğini ve bu zenginliğin mimari yansımalarını konu alırken, mimarlık/ fotoğraf tarihçilerine farklı bir okuma olanağı veriyor.

Osmanlı döneminin sonlarında inanç ve tutku coğrafyası ‘Kutsal Topraklar’daki yerleşim yerleri, Hıristiyan, Yahudi ve İslami dini yapıları ile Osmanlı resmi yapıları, gayrimüslim hastaneleri, mektepleri, su mimarisi, konaklama tesisleri, askeri tesisleri ve köprüleri yansıtan fotoğraflarının bulunduğu albüm, Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’ne ait. Bu sergi 10 Eylül - 19 Ekim 2008 tarihleri arasında Enstitü’nün sergi salonunda sergilenmişti. 

http://bit.ly/16e2Tin