Kanada’da Filistinli liderden akıl almaz öneri : “Kudüs’ü terk etmedikleri takdirde Yahudileri vurun”

Kanada’daki bir Filistinli derneğinin eski başkanı, Kudüs’ü terk etmeyen İsraillilerin vurulması gerektiğini savundu

Dünya
14 Ağustos 2013 Çarşamba

Kanada’nın Toronto şehrinde yer alan bir Filistin derneğinin eski başkanı dile getirdiği akıl almaz çağrı ile kamuoyunun tepkisine neden oldu. Toronto’nun kırsalında yer alan Filistin Evi  eski Başkanı Elias Hazineh, geleneksel Kudüs  Günü’nde yaptığı konuşmada, İsraillilere ültimatom vererek, “Kudüs’ü ve Filistin’i terk edin,” dedi.

Hazineh sözlerine şöyle devam etti:  “Diyoruz ki ya çekin gidin ya da öleceksiniz!  Onlara iki dakika verip ateş etmeye başlayacağız ve bu onların anlayabilecekleri tek yoldur.” Hazineh’nin bu sözleri 400 kişilik bir grup tarafından alkışlandı.  Her yıl tekrarlanan Kudüs Günü yürüyüşü, Ontario Merkez Binası civarında yer alan bir parkta yapılıyordu.  Ancak geçen hafta bölgenin güvenliğinden sorumlu yetkililer, toplum güvenliği açısından, yürüyüşün bu yıl orada yapılmasının uygun bulunmadığını ve farklı bir yerde yapılacağını açıkladı. Bu değişiklik, önceki Kudüs Günü yürüyüşlerini izlemiş olan Yahudi gruplar tarafından sevinçle karşılandı.

Geleneksel Kudüs Günü tüm dünyada, Kudüs’ün özgürlüğü için baskı sağlaması amacıyla, İranlı eski dini lider Ayetullah Humeyni tarafından başlatılmıştı.