Reklam için Birkenau fotoğrafları kullanan şirkete tepki

ABD’de bir danışmanlık firması, internet sitesinde Birkenau Nazi kampında yer alan dikenli tel ve bekçi kulesi görüntüleri olan fotoğraflar kullandı

Dünya
14 Ağustos 2013 Çarşamba

Los Angeles’ta bulunan Econ One firması, Birkenau Ölüm Kampı’ndan bir fotoğrafı internet sitesinde reklam amaçlı kullandı.

Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesi, Econ One firmasının dikenli tel ve Birkeanu bekçi kulesi görüntülerini yayınlamasının ardından olayı hukuki boyuta taşıdıklarını açıkladı.

Müzenin Sözcüsü Bartosz Bartyzel, Gazeta Wyborcza gazetesine verdiği demeçte ilgili fotoğrafların kullanılmasının telif hakları ihlali olup olmadığını öğrenmek için araştırma yaptıklarını belirterek Birkenau’dan görüntü kullanmanın çirkin ve ahlaksız olduğunu ekledi. Geçen yıl, Estonya şirketi GasTerm reklamlarında Auschwitz’den bir görüntü kullanmış, GasTerm temsilcileri, yaptıkları açıklamada üretilen gazın zehirli olmadığını göstermek için o görüntüyü kullandıklarını söylemişti.

Ocak 2012’de, Dubai’de bir spor salonu, reklam posterlerinde  Auschwitz’den bir görüntü kullanarak “Kalorilerinize güle güle öpücüğü verin” yazılı bir ilan yayınlamıştı.