Eski düşmanlar müttefik oldu

Reuters Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Altı Gün ve Yom Kipur savaşlarında İsrail’in en büyük düşmanı olan Mısır ordusu, son zamanlarda Sina Yarımadası’ndaki radikal terör gruplarına karşı İsrail ordusu ile gizli bir işbirliği içinde.

Dünya 0 yorum
12 Ağustos 2013 Pazartesi

Geçtiğimiz cuma günü havadan yapılan bir saldırı ile Mısır ve İsrail hedeflerine roket atmaya hazırlanan teröristler malzemeleri ile birlikte yok edilmişlerdi.

Mısır makamları resmen bu işbirliğini reddediyorlar.

Mısır ordusu yaptığı resmi açıklamada son saldırının Mısır ordusuna bağlı saldırı helikopterleri ile yapıldığını iddia ederken, saldırının şekli ve görgü tanıklarının ifadeleri bu açıklamayı teyit etmiyor.

Uluslararası ajanslara kaynak bildirilmeden düşen haberler saldırının insansız bir hava aracı tarafından yapıldığını yazıyor.

Ajanslara konuşan kaynaklar bununla da kalmıyor ve iki ülke arasında terörizme karşı son zamanlarda tam bir işbirliği olduğunu iddia ediyor.

İsrail de saldırıda rolü olduğu konusunda hiçbir açıklama yapmaz iken, uluslararası haber ajansları, kilometrelerce öteden uzaktan kumandalı insansız uçaklar ile yapılan böyle bir saldırıyı dünyada ancak birkaç ülkenin yapabileceğini belirtiyorlar.

İsrail ve Mısır 1973’teki Yom Kipur savaşından sonra bir daha savaşmadılar. 1979’ta yapılan barış anlaşması gereği İsrail savaşta işgal ettiği Sina Yarımadası’nı terk etti.

Her ne kadar kağıt üstünde iki ülke arasında barış yapılmış

 olsa da, iki ülke ordusu 34 yıldır yukarıda iddia edildiği kadar büyük bir işbirliği içinde çalışmadı.

 

 

 

 

1 Yorum