Mısır’da Genelkurmay Başkanı’na suikast planı

Mısır istihbaratı, Genelkurmay Başkanı el Sisi ve Mısır Devlet Başkanı Yardımcısı Muhammed El Baradey’in Şeker Bayramının ilk günlerinde el bombası ile öldürülmesini öngören bir suikast planını ortaya çıkardı.

Dünya
6 Ağustos 2013 Salı

Ele geçirilen kanıtlara göre Sina Yarımadası’nda üslendiği belirtilen kökten dinci cihat örgütü, Mısır’da Mursi yönetiminin ordu tarafından görevden uzaklaştırılmasına neden olan  önemli siyasi kişilikleri ortadan kaldırma planları yapıyordu. 

Plana göre  teröristler, Abdülfettah el Sisi ve Muhammed El Baradey dışında, önemli laik siyasilerden İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’i de   arabalarına el bombası atarak öldüreceklerdi.

Kuveyt gazetesi Alrai’nin haberine göre, saldırıları gerçekleştirecek terör hücresi üyeleri, Mısır istihbaratının suikastlar ile ilgili kanıtları ortaya çıkarmasından sonra Sina Yarımadası’nın dağlık bölgelerine  geri çekildiler. 

Mısır güvenlik güçleri şimdiye kadar 60 şüpheliyi olay ile ilgili olarak göz altına aldı. Polisin açıklamasına göre göz altına alınanlardan 12 kişi Gazze kökenli Filistinli.