Club Med İsrail’e yeniden mi geliyor?

Dünya’ya tatil köyü konseptini getiren uluslararası otel zinciri Akdeniz kıyılarında içinde her tür sporun yapılabileceği küçük bir otel açmak için mekan ve yatırımcı arayışında.

Dünya
1 Ağustos 2013 Perşembe

Dünya otel ve tatil köyü pazarında son yıllarda oluşan resesyona rağmen, Club Med CEO’su Giscard d’Estaing basına yaptığı açıklamada önümüzdeki beş yıl içinde yüksek sosyeteye hitap edecek son derece lüks bir oteli İsrail kıyılarına kazandıracaklarını ifade etti.

d’Estaing ayrıca, İsrail’in kuzey sahilleri olan Hayfa ile Tel Aviv arasında bir yere kurmayı düşündüğü delux tatil köyünün yaklaşık 65 milyon dolara mal olacağını ve finansmanının yerel şirketlerin katkıları ile sağlanacağını belirtti.

Halihazırda İsrail’in kuzey Akdeniz sahillerinde bulunan Herzliya şehri  batı sosyetesinin neredeyse her mevsim yatları ile ziyaret ettiği popüler bir uğrak yeri.

Tel Aviv ile Hayfa şehirleri arasında kalan Herzliya şehri sosyetik kumsalları ile ünlü olduğu kadar  dünyanın en büyük bilgisayar firmalarının araştırma geliştirme laboratuvarlarına da ev sahipliği yapıyor.

Hewlett Packard (HP), Horizon, IBM, Kodak, Microsoft, Motorola ve Texas Instruments bunlardan sadece birkaçı.