Jerfi Aji ‘Klasik Keyifler Müzik Festivali’nde

Beşinci ‘Klasik Keyifler Müzik Festivali, bu sene 30 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında her zaman olduğu gibi Kapadokya’da gerçekleşiyor. Konserler ise 5-8 Ağustos günlerinde Otel Argos in Cappadocia’nın iki asırlık manastır kilisesi Bezirhane’de müzikseverleri ağırlayacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
31 Temmuz 2013 Çarşamba

Festival, Barok eserlerden Stravinsky, Bach, Beethoven ve Brahms’a uzanan bir program içeriyor.  Oda müziğini yaygınlaştırmayı amaçlayan festival kapsamındaki ‘Goethe’yi Yansıtmak’ başlıklı ilk konserde; Ellen Jewett ve Kıvanç Tire’yi kemanda, Javier Lopez Calvo’yu viyolada, Indira Rahmatulla’yı çello’da ve Jerfi Aji’yi piyanoda izleyebilirsiniz. 6 Ağustos’ta ise Borusan Quartet’ten, ‘7 Besteci, 7 Ülke’ konserini dinleyeceksiniz. 7 Ağustos’ta Budapeşte Liszt Akademisi’nde Oda Müziği eğitmeni olan Profösör Marta Gulyas ve Birsen Ulucan’ın piyanoda, Özcan Ulucan’ın ise kemanda olacağı ‘Macar Rapsodisi’ dinletisi var. Son konser olan ‘Bahar Ayini ile 100 Yıl’da, piyanoda Jerfi Aji ve Çağdaş Özkan, kemanda Ayşen Ulucan ve flütte Cem Önertürk’ü izleyebilirsiniz.

Zamanın İşaretleri

Galerist, günümüz genç sanatçılarını bir araya getirmeyi amaçlayan bağımsız sanatçı girişimi ‘Zamanın İşaretleri’nin aynı isimli ilk sergisine 18 Temmuz - 17 Ağustos tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sergide ‘Zamanın İşaretleri’ni meydana getiren sanatçılar Huo Rf, Merve Morkoç ve Sena’nın farklı disiplin ve teknikleri kullanarak ürettiği yeni işleri izleyicilerle buluşuyor.

Taner Ceylan’ın destek verdiği genç isimlerin bir araya gelmesiyle hayata geçirilen proje; birlikte hareket etmenin gücüne inanan sanatçıların estetik kaygılarını/duruşlarını izleyiciye sunmayı amaçladıkları yeni bir platform olarak konumlanıyor. Kendi jenerasyonlarının geçirmekte olduğu değişimler ışığında, yeni bir dönemin etkisiyle, bağımsız olmayı hedefleyen bu üç sanatçı, ilk sergilerinde işlerini sanatsal estetik üzerinden ilişkilendiriyor.