Terör kurbanı Yasef Yahya anıldı

Toplum
31 Temmuz 2013 Çarşamba

2003 yılının ağustos ayında muayenehanesinde teröristlerin hain saldırılarına kurban giden Diş Hekimi Yasef Yahya, ölümünün 10. yılına denk gelen 30 Temmuz Salı günü ailesi ve sevdiklerinin de katılımıyla mezarı başında anıldı.

***

Bugün seni andık. Yasef'çiğim. Bir grup insan sevgiyi büyüttük yüreklerimizde. O sımsıcak gülüşünü getirdik gözlerimizin önüne. Dostluğunu, insanlığını, her şeye ve herkese sonsuz sevgini anımsadık. 

Yıllar geçmiş. Kaç yıl olmuş, saymadım ki yılları ben hiç. Çocuklar büyümüş... Bizler olgunlaşmış, kimimiz yaşlanmış... Yüreklerimize gömdük sevgini, özlemi, çocuklara gömdük umutlarımızı. Yaşam, bir şekilde devam ediyor işte. Ve gidenlerimiz ruhlarımızı besledikçe, yüreklerimizden  beslendikçe yaşıyorlar bizlerle.

Bugün seni andık. Yaşam yolunda paylaştıklarımız, dostluğumuz, kardeşliğimiz, çocukların doğumu... Sevgiyle sarmalayışlarımız onları... Her birimiz, her birini, becerdiğimizce...

Sonrası geldi gözlerimin önüne... Olayın ardından yaşadıklarım, hissettiklerim, su yüzüne çıkan korkularım.  Bir taş düştü, dalgalandı sular. Derken dalgalar seyreldi, su da duruldu. Durulmuş gibi görünüyor belki de. Ama bir daha asla aynı su olmadı. 

Sevgiyle andık seni. Dua ettim. Anlayabilmesi için insanoğlunun nefretin sevgiyi, huzuru doğurmayacağını. Nurlar içinde olman için dua ettim. Oysa biliyorum, öylesin. Ve nefret,  bir nebze azaldıysa dünyadan, sevgi bir basamak yükselebildiyse eğer, senin bunda katkın büyük, çok büyük. 

Ve hatıran, capcanlı yüreklerimizde! 

Dalia Maya