İsrailli milyarderin 136 milyon dolarlık mücevherleri Cannes’da çalındı

Dünya zenginlerinin buluşma noktası olan Güney Fransa’daki Cannes´da pazar günü öğle saatlerinde yaşanan soygunda piyasa değeri yaklaşık 136 milyon dolar olan mücevherler çalındı.

Dünya
30 Temmuz 2013 Salı

Yüksek sosyetenin ve Hollywood starlarının en popüler Cannes oteli olan Carlton’da meydana gelen soygunda silahlı ve maskeli bir kişi mücevherlerin sergilendiği salona girerek ziyaretçilerin şaşkın bakışları altında tüm mücevherleri alarak kaçmayı başardı. 

Görgü tanıkları basına yaptıkları açıklamalarında, mücevherleri korumak ile görevli güvenlik görevlilerinin silahsız olmaları sebebi ile soyguncuya engel olamadıklarını ifade ettiler. 

Polis çalınan mücevherlerin değerini önce 53 milyon dolar olarak açıklamış fakat daha sonra yapılan kontrollerde çalınanların toplam değerinin 136 milyon doları bulduğu belirtilmişti. 

JTA haber ajansının konu ile ilgili haberine göre çalınan  mücevherler İsrailli milyarder işadamı Lev Leviev’e ait.

Rusya’da 1956 yılında doğan Leviev 1,5 milyar dolar serveti ve Doğu Avrupa’daki Yahudi cemaatlerine yaptığı yardımlar ile de tanınıyor.

Rusya’da 1956 yılında doğan Leviev 1,5 milyar dolar serveti ve Doğu Avrupa’daki Yahudi cemaatlerine yaptığı yardımlar ile de tanınıyor.

İş hayatına İsrail’de elmas kesme işiyle başlayan Leviev, servetini Afrika’dan Alaska’ya kadar işlettiği elmas madenleri sayesinde kazandı.